Espanyol

L'Espanyol supera la Reial Societat i guanya un tiquet per a Europa 12 anys després (2-0)

La victòria dels pericos davant la Reial Societat, combinada amb la del Sevilla davant l'Athletic Club (2-0), ha alineat els astres perquè el conjunt blanc-i-blau es classifiqui per a l'Europa League

Imma CasaresActualitzat

L'Espanyol fa els deures al RCDE Stadium guanyant la Reial Societat per dos gols a zero i el Sevilla guanya l'Atlètic Club per 2 a 0. Combinació ideal pel retorn dels blanc-i-blaus a Europa 12 anys després de l'últim partit.

Rebuda entusiasta, de dia gran, la que ha tinguda l'autocar de l'Espanyol a la seva arribada a l'RCDE Stadium. L'entrenador blanc-i-blau, Joan Francesc Ferrer "Rubi" i els jugadors des de les finestres han respost amb salutacions i amb un somriure d'orella a orella. I és que avui a l'RCDE es jugava el partit més important de la temporada i dels gairebé deu anys d'història de l'Estadi de Cornellà-el Prat.

Granero per Víctor Sánchez, única novetat en l'onze de Rubi respecte a l'equip que va guanyar a Leganés. Espanyol i Reial Societat compartien idèntica puntuació i idèntics objectius. Als dos equips només els valia la victòria per optar a la setena plaça, per tant, especulació zero.

La primera acció destacada ha estat una entrada de Llorente a Darder; Jaime Latre no ha vist penal però la jugada ha deixat Darder estès a terra i amb seriosos problemes al peu dret. Això passava al minut 6 i en el 14, el migcampista d'Artà s'ha retirat a la banda, entre plors, i lesionat al turmell dret. Darder ha estat assistit pels serveis mèdics i ha fet un nou intent de saltar a la gespa amb un nou benatge mentre Víctor Sánchez ha continuat escalfant.

En el minut 21 primera gran ocasió del partit amb un xut ajustat de Barrenetxea al pal esquerre de la porteria de Diego López que acaba a córner.

A l'RCDE Stadium s'han viscut uns minut inicials de joc viu però sense ocasions. La primera de l'Espanyol ha arribat al 34 quan una centrada de Pedrosa des de l'esquerra no l'han pogut rematar ni Wu Lei ni Borja Iglesias. Al minut 38 el davanter xinès de l'Espanyol, Wu Lei, ha rematat una pilota al pal, el refús ha estat per Naldo que ha acabat introduïnt la pilota a la porteria de Rulli. El Var ha acabat determinant fora de joc de Wu Lei en la rematada del central brasiler.

En temps afegit, la grada de l'RCDE Stadium ha celebrat el gol del Sevilla, concretament de Ben Yedder, al Sánchez Pizjuán just abans que s'arribés al descans. Així les coses, el guanyador al RCDE Stadium seria l'equip que es classificaria per Europa.

I al començament del segon temps ha estat William José qui ha buscat desfer l'empat. La seva rematada ha estat molt mossegada i Diego López ha blocat sense problemes.Una esgarrapada de Borja Iglesias ha exigit el porter de la Reial Rulli, just abans que el turmell de Darder dies prou. Victór Sánchez ha entrat al seu lloc al minut 53 mentre que Darder ho ha lamentat amb plors a la banqueta.

L'un a zero ha arribat a la sortida d'un córner; la semierrada de Víctor Sánchez l'ha aprofitada Rosales per fer un xut llunyà que ha desviat lleugerament William José i introduir-se a la porteria de Rulli. En el minut 58, els de Rubi eren equip europeu.

I en el minut 65 ha arribat el dos a zero. Passada llarga de Víctor Sánchez a Wu Lei, el davanter xinès es desfà d'Elustondo abans de definir perfectament davant la sortida de Rulli i marcar el segon del partit i el seu tercer a la lliga. Paral.lelament al Sánchez Pizjuán, el Var ha dictaminat que les mans de Mercado no eren penal per tant, l'Atlètic Club continuava perdent per 1 a 0.

En el minut 80, canvi de Wu Lei per Sergio García i doble ovació pels dos jugadors. Amb el dos a zero al marcador, l'interès de la grada era saber que passava al Sánchez Pizjuán. La imatge més estesa, la de l'orella enganxada als transistors.

Bones notícies perquè en temps afegit Munir ha marcat el 2 a zero al Sánchez Pizjuán. Invasió de camp a l'RCDE Stadium, llàgrimes d'alegria dels jugadors blanc-i-blaus i l'Espanyol a Europa dotze anys després.

Es dóna la circumstància que avui es compleixen 31 anys de la fatídica final de Leverkusen perduda a la tanda de penals.