Primera

L'Espanyol, perjudicat per l'arbitratge de Clos Gómez, perd al camp del Reial Madrid (3-0)

El Reial Madrid és líder provisional de Primera en haver vençut l'Espanyol per 3-0 en el partit corresponent a la 4a jornada. Els pericos van plantar cara als merengues i, fins i tot, van arribar a tenir el control absolut del matx. Però Clos Gómez va xiular un penal molt rigorós, per mans de Luis García, i Cristiano Ronaldo va batre Kameni. Era el minut 28. Els catalans van fer lluir Casillas a l'inici del segon temps i somiaven que l'empat arribaria després de l'expulsió de Pepe per doble amonestació. Però l'àrbitre va tornar a anivellar la balança i va expulsar injustament Galán. Higuaín, al minut 79, i Benzema, al 87, van segellar el triomf blanc. L'Espanyol va acabar amb nou jugadors per l'expulsió de Forlín, que va veure dues grogues per protestar.

L'Espanyol arribava al Bernabéu carregat de baixes i la situació encara es va complicar més amb l'absència d'última hora de Víctor Ruiz, amb faringitis. El partit va començar a decidir-se amb una jugada polèmica, Cristiano Ronaldo xuta una falta i la pilota va a les mans de Luis García. Clos Gómez considera que aquesta acció és penal per mans del davanter asturià, que, a més, veu la targeta groga. El davanter portuguès no va desaprofitar l'oportunitat i va marcar després de 48 dies sense fer-ho. Era l'1 a 0.

L'Espanyol va tenir nombroses ocasions, com una de Verdú al minut 53 que va obligar Casillas a lluir-se, però als blanc-i-blaus els va faltar concretar. El Madrid es va quedar amb 10 per l'expulsió de Pepe al minut 60 per una estrebada a Callejón, que li va valer la segona targeta groga. Dos minuts més tard, també l'Espanyol es va quedar amb 10 per l'expulsió injusta de Galán per una entrada a Cristiano Ronaldo. A partir d'aquí, el partit es va trencar i els blanc-i-blaus van perdre totes les opcions de sorprendre al Bernabéu.

Higuaín, al minut 79, va fer el segon per a l'equip de Mourinho després d'una centrada de Cristiano Ronaldo. Ja a la recta final, Benzema va fer el tercer gol i l'Espanyol es va quedar amb nou homes per les protestes infantils de Forlín.

Pochettino: "Demano respecte pels clubs humils"

L'entrenador de l'Espanyol, Mauricio Pochettino, es va mostrar orgullós de l'actuació dels seus jugadors i no va voler fer sang de la nefasta actuació de Clos Gómez. Poche no va voler qualificar l'arbitratge de l'aragonès, ni fer cap lectura de les jugades polèmiques, però, visiblement enfadat, va explicar que "tota Europa ha pogut veure el que ha passat sobre la gespa del Bernabéu". El tècnic perico va demanar "respecte per clubs humils com l'Espanyol" i creu que el seu equip recorrerà l'expulsió de Galán perquè pugui jugar la pròxima jornada contra l'Osasuna.