Luismi Cruz té pocs números de seguir de blaugrana
Luismi Cruz té pocs números de seguir de blaugrana
barça

Les últimes funcions de Luismi Cruz amb el Barça Atlètic

Els dos gols de bandera contra el Castella han revaloritzat el mitja punta cedit pel Sevilla. Però el Barça no té la intenció d'exercir l'opció de compra

Redacció Esport3Actualitzat

Una pilota picada sobre un porter d'1,92 metres i un tret corbat directe a l'escaire. Dos gols en cinc minuts van fer embogir el Johan Cruyff i van inquietar els neòfits: d'on ha sortit aquest Luismi Cruz, el nou pitxitxi del Barça Atlètic que iguala Estanis Pedrola?

Durant tota la campanya, el del Puerto de Santa María, cedit pel Sevilla, ha deixat mostres de la seva qualitat en cada partit. La seva esquerra polida ha servit set assistències de gol als seus companys i li ha servit per marcar vuit gols, dos de falta directa. No hi ha hagut partit, especialment al Johan, en què no hagi regalat al miler habitual de fidels un túnel o un dríbling de malabarista. I, com va demostrar dissabte passat, també ha generat ocasions a través de la pressió. Si es vol, se'l pot qualificar d'irregular, però també és indiscutible que és decisiu.

El seu futur topa amb la realitat econòmica blaugrana

Però tot plegat topa amb el context econòmic del club i, en menor mesura, l'esportiu. El Barça té una opció de compra pel jugador, segons les fonts, d'entre 2 i 3 milions d'euros. Ara mateix, el club no pot assumir el pagament d'aquesta clàusula. Però, a més, Luismi Cruz, que no tenia lloc al filial del Sevilla a Segona RFEF però tampoc al primer equip sevillista, percep una de les fitxes més altes de la plantilla, que el club blaugrana, en principi, tampoc està en disposició d'assumir la campanya vinent.

S'han arribat a plantejar fórmules alternatives per permetre la continuïtat de Luismi Cruz al Barça amb un menor cost per al club, però les propostes no han cristal·litzat en acord.

L'estricta política de salaris del filial

En les últimes setmanes, el tècnic del primer equip, Xavi Hernández, i el del filial, Rafa Márquez, han coincidit a assenyalar que l'objectiu primordial del filial és la formació de jugadors i no l'ascens de categoria. Això inclou la promoció del talent de la Masia, tot i algunes "fugues", com les de Víctor Barberà o Ilias Akhomach. El club ha volgut implementar una estricta política de salaris amb els jugadors del planter, amb les excepcions dels que han participat en el primer equip. Al mateix temps, però, en els últims anys s'ha apostat per la recerca de talent estranger low cost amb potencial de revalorització, amb Ronald Araujo com a exemple més evident i amb Román Vega, el Pocho Román i Julián Araújo com a exemples més recents.

En tot cas, el cost per l'operació Luismi, fins ahir, es veia inabordable per part del club. Queda l'interrogant de si el doblet contra el Castilla pot canviar les coses. Sempre quedarà el record d'un vespre inesborrable.

Anar al contingut