L'Atlètic de Madrid derrota el València i ajorna la celebració del títol de Lliga del Barça (3-2)

La victòria de l'equip de Simeone contra el València (3-2) al Wanda Metropolitano impedeix la consecució matemàtica del títol de Lliga del Barça

Xavi TorresActualitzat

La victòria del València era imprescindible perquè el Barça es coronés campió de Lliga aquest dimecres però l'Atlètic de Madrid ha guanyat el València al Wanda Metropolitano per 3 a 2. La celebració del títol de Lliga blaugrana s'ajorna fins dissabte.

L'Atlètic ha sortit decidit a tancar la jornada sense novetats. En els primers 20 minuts l'equip de Simeone ha passat per sobre del de Marcelino. Als 3 minuts, Koke ha avisat i, als 8, Morata ha marcat l'1 a 0 aprofitant molt bé una centrada de Juanfran. El gol ha descentrat el València. Morata, a la contra, ha fet lluir Neto tres minuts després i, encara abans del 20, l'àrbitre canari Hernández Hernández ha anul·lat una altra diana de Morata per fora de joc. A la mitja hora, l'Atlètic de Madrid ha perdut el gas i els valencianistes ho han aprofitat. Als 35 minuts, intervenen Carlos Soler i Mina i marca, a plaer, Gameiro. 1 a 1, al descans.

La història s'ha repetit després del descans. La sortida en tromba dels madrilenys ha donat fruit. Als 48 minuts, centrada de Lemar i gol de cap de Griezmann, el seu 15è a la Lliga. El València, que continua lluitant per una plaça per a la propera Lliga de Campions, ha avisat als 59 minuts amb una rematada de Sobrino que ha fet lluir Oblak. En el següent atac ha empatat. Centrada de Gayà i rematada de Gameiro contra el braç de Saúl. Amb l'ajuda del VAR, Hernández Hernández ha assenyalat penal. Parejo, que havia fallat els dos darrers que havia xutat, aquest cop no ha errat. 2 a 2. El partit, finalment, s'ha resolt als 80 minuts, amb intervenció de dos jugadors que han començat a la banqueta: passada de Thomas i golàs de Correa, amb un xut des de fora l'àrea que ha deixat Neto fent l'estàtua.

Dissabte l'Atlètic rep el Valladolid, al Wanda, a les 16.15. Si perd, el Barça serà campió. Si no, haurà de fer el mateix resultat que el seu rival madrileny en el partit que disputarà a les 20.45, al Camp Nou, contra el Llevant.