L'Athletic iguala els punts del Barça al capdavant de la Lliga en vèncer el Vila-real (3-2)

Tercera victòria de la Lliga per a l'Athletic Club, que aquest diumenge es va imposar per 3-2 en un gran partit al Vila-real. Llorente, dues vegades, i Javi Martínez van signar la victòria dels de Caparrós, que de moment aguanten el ritme del Barça amb 9 punts de 9 possibles. D'altra banda, el Valladolid es va endur el triomf davant el Saragossa (1-2) i l'Almeria va derrotar el Getafe per 1-0 amb un gol de Míchel en el minut 47. En l'últim partit de la jornada, el València es va veure sorprès per l'Sporting, que va ser capaç d'arrencar un empat de Mestalla (2-2).

Athletic, 3 - Vila-real, 2

L'Athletic va sortir a tota màquina de bon començament i va fer una primera part perfecta, dominant el Vila-real de cap a peus. La prova, el 2-0 amb què es va arribar al descans fruit de dos gols de Fernando Llorente –un amb el cap i un altre amb l'esquerra- en els minuts 11 i 39. Diego López va impedir que el marcador fos més ampli, sobretot quan en el 44 va volar per atrapar una falta de Gabilondo que entrava per l'escaire. A la represa, els grocs van escurçar distàncies per mitjà de Cani, però l'Athletic va tornar a ampliar-les amb un cop de cap de Javi Martínez. El gol de Cazorla en el minut 84 no va espatllar la festa de la Catedral: feia 21 temporades que l'Athletic no guanyava les tres primeres jornades de Lliga.

Saragossa, 1 - Valladolid, 2

El Saragossa va sortir a La Romareda amb la son a les orelles i el Valladolid se'n va aprofitar. En el minut 3, Marquitos va inaugurar el marcador en empènyer a la xarxa una passada de Diego Costa i, tot seguit, el mateix Marquitos va poder fer el 0-2 en prendre-li la cartera a Ayala. Quan se sentien els primers xiulets del públic, el Saragossa va assolir l'empat mitjançant Jorge López en el minut 27. Llavors els locals van agafar les regnes del partit. Però a la segona meitat es va repetir la història i la fredor del Saragossa va permetre que Sisi fes el segon gol del Valladolid. Aquesta és la primera victòria aquesta temporada per a l'equip de José Luis Mendilibar, que es va defensar amb molt ordre en la recta final del matx i no va permetre la remuntada aragonesa.

Almeria, 1 - Getafe, 0

Una primera ocasió de Casquero per al Getafe i una altra de Guilherme per a l'Almeria feien presagiar un partit bonic a l'estadi Mediterráneo, però el cert és que la primera part va ser força ensopida i va passar sense pena ni glòria. L'únic gol va arribar en el minut 47, quan Míchel va batre Ustari amb un xut ras després d'una bona assistència de Piatti. A partir de llavors tota la responsabilitat va caure en el Getafe, que no va ser capaç de desfer l'entramat defensiu de l'equip d'Hugo Sánchez. L'única vegada que els visitants van fregar el gol va ser en el minut 78, quan el porter Alves va desviar de forma espectacular una rematada de Manu del Moral. Així doncs, primer triomf de l'Almeria a la Lliga i segona derrota per als madrilenys.

València, 2 - Sporting, 2

El València va deixar escapar de forma incomprensible dos punts contra l'Sporting a Mestalla en l'últim partit de la tercera jornada. Tot i que els visitants s'havien avançat amb un gol matiner de David Barral, un asturià com David Villa, sortit de la cantera de Mareo, va capgirar el marcador fent els dos gols del seu equip. Quan semblava que el València sumaria la tercera victòria consecutiva, Gregory, a la sortida d'un córner, va establir el definitiu empat, un resultat sorprenent i que impedeix a l'equip d'Unai Emery formar del trident capdavanter de la classificació, format per Reial Madrid, Barça i Athletic de Bilbao.