Ciclisme

L'Astana-Würth viatja a Estrasburg i finalment participarà en l'acte de presentació del Tour

L'organització del Tour de França presentarà finalment l'Astana-Würth, l'antic Liberty Seguros, en la cerimònia inaugural de la prova, que es farà aquest dijous a Estrasburg. L'organització de la ronda francesa havia recomanat a l'equip espanyol que no participés en aquesta edició per la seva presumpta implicació en l'"Operació Port", però finalment els corredors passaran els preceptius controls mèdics com la resta de participants. L'Astana, amb corredors com Alexandre Vinokurov, Joseba Beloki o Isidro Nozal, ha presentat recurs per la seva exclusió al Tribunal d'Arbitratge Esportiu de Lausana, que divendres s'hi pronunciarà.

Actualitzat
L'equip espanyol de l'Astana-Würth ja és a Estrasburg complint els plans previstos abans de començar, com és el seu objectiu, a competir dissabte que ve al Tour. L'organització els ha recomanat que no hi participin, però s'espera que aquest dijous els corredors passin les proves mèdiques com la resta de formacions. En declaracions a Catalunya Ràdio, el director de l'equip, Marino Lejarreta, ha explicat que el líder de l'equip, Alexander Vinokurov, ha passat un control d'orina aquest dimecres.

Finalment, els corredors de l'Astana-Würth, antic Liberty Seguros, podran assistir a la cerimònia inaugural de la prova que es farà aquest dijous pendents de la resolució del TAS, que té temps fins divendres a les 12 del migdia per emetre el seu veredicte. Joseba Beloki diu que tenen la sensació d'estar sentenciats abans de començar.

Aquest dijous hi haurà l'audiència amb les dues parts implicades: l'àrbitre nomenat per aquest cas és Guido de Crook, un magistrat belga.

D'altra banda, l'UCI ha adreçat un comunicat advertint que els corredors que siguin sospitosos seran exclosos i demanen als equips ProTour que exigeixin als esportistes un certificat escrit dient que no estan implicats en dopatge i que si es demostra que menteixen, seran exclosos de la prova i sancionats durament.

Mentrestant, Jan Ullrich ha decidit querellar-se contra el diari "El País" per les presumptes acusacions de dopatge, en un article aparegut dilluns passat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut