Actualitat blaugrana

Laporta anuncia aquest migdia les mesures que adoptarà per intentar redreçar el rumb del Barça

Avui es pot començar a saber en quina direcció anirà el Barça a partir d'ara, després d'una temporada sense títols importants i de decepció màxima per als seguidors blaugrana. Joan Laporta anunciarà aquest migdia les mesures que pensa adoptar per redreçar el rumb del seu projecte. De moment, es pot avançar que el discurs girarà envers tres eixos: la renovació de l'equip i la recuperació del compromís i de la professionalitat, tres virtuts del passat que aquest any s'han trobat a faltar. És el moment de l'autocrítica i ahir els jugadors ho van fer ben evident a l'entrenament, amb un rosari de cares serioses.

Actualitzat

Hi ha hagut un excés de confiança, com ja va explicar ahir Xavi Hernández, però també moltes altres coses. Desavinences entre jugadors, potser massa flexibilitat per part de Rijkaard i, fins i tot, des de dins del vestidor s'ha arribat a lamentar una falta d'esperit d'equip i de sacrifici.

Les claus del fracàs

S'ha vist un vestidor fracturat. Es va arribar a desacreditar l'entrenador, primer per un jugador, i després i encara que sembli mentida, pel mateix president. I a més, s'ha vist una plantilla aburgesada i poc compromesa, malgrat els esforços del capità. L'ambient del vestidor s'ha degradat dia rere dia. Deco, Ronaldinho i Márquez es van presentar tres dies tard després de les vacances de Nadal. Ronaldinho s'ha passat més del 40% dels entrenaments al gimnàs i ni tan sols va ser a l'estadi en el transcendental partit contra l'Espanyol.

La guerra entre cracs és evident, malgrat les aparences. Són només pinzellades d'una temporada en què, en algunes ocasions, han dominat els actes promocionals per damunt de la feina a la gespa. Com va passar a la pretemporada, a la qual molts culpen dels mals de l'equip. El malson ha acabat. El Barça necessita, urgentment, una revisió.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut