Lance Armstrong no només hauria fet servir dopatge químic, sinó que també hauria recorregut al mecànic
Ciclisme

Lance Armstrong: "Potser vaig emmalaltir per culpa del dopatge"

Un documental de la cadena ESPN es proposa donar més llum al cas de Lance Armstrong. En el programa, l'exciclista reconeix que va consumir estimulants gairebé durant tota la seva carrera

Redacció Esport3Actualitzat

Nou anys després de la seva retirada del ciclisme professional, i set després d'haver confessat públicament el seu dopatge continuat, el cas de Lance Armstrong torna a la primera línia de l'actualitat arran d'un documental de la cadena ESPN que està a punt d'estrenar-se. En aquest treball, l'exciclista texà revela més detalls del frau en què es va convertir la seva carrera.

Des de la cortisona fins a l'EPO, passant per les hormones del creixement, Armstrong admet que, des de la seva primera temporada com a professional, als 21 anys, va estar prenent tota mena de substàncies prohibides per millorar el seu rendiment esportiu.

Un dels moments crítics de la llarga entrevista que dona cos al documental és quan li pregunten sobre la relació entre les drogues i el càncer.

"Si  vaig emmalaltir per culpa de les drogues que havia pres? Sincerament, no puc assegurar que no fos així."

En les dues parts d'aquest documental, Armstrong confessa les veritats que hi ha darrera de la llarga mentida, i demana perdó a tots els que es van sentir enganyats, però es resisteix a aparèixer com l'únic culpable, l'únic mentider.  Va ser desposseït dels set Tours guanyats fent trampa, però assegura que "tothom ho feia" i s'atreveix a afirmar que, si tots els corredors haguessin competit nets, ell "els hauria guanyat igualment". Geni i figura.

Anar al contingut