Laia Sanz, en una imatge recent
Motor

Laia Sanz, recuperada i sense pressió de cara al Dakar

Després de 10 triomfs en categoria femenina, la pilot de Gas Gas encara no està del tot refeta de la malaltia de Lyme i intentarà anar de menys a més

Sebas GuimActualitzat

Ha estat uns mesos de baixa, lluitant contra la malaltia de Lyme, una infecció bacteriana que s'adquireix per la picada d'una paparra infectada, però Laia Sanz s'ha recuperat a temps i està acabant de preparar la seva participació al Dakar 2021, que es disputa entre el 3 i el 15 de gener a l'Aràbia Saudita.

La pilot de Corbera de Llobregat, deu vegades guanyadora de la categoria femenina de l'exigent ral·li, ha valorat aquests últims mesos i les seves opcions de cara al futur més pròxim:

"És una malaltia que et deixa molt aixafat, amb símptomes molt estranys. He passat uns mesos molt dolents, especialment quan no sabia el que em passava. Tot i que no arribo al 100%, estic molt millor i agraïda de poder tornar a anar amb moto. No em poso objectius concrets i tot dependrà de com vagi assimilant l'esforç el meu cos."

T

L'organització del Dakar ha fet unes modificacions en el reglament de la pròxima edició per intentar millorar-ne la seguretat. Especialment en la categoria de motos, on s'ha incorporat l'airbag i s'han posat limitacions de canvi de peces.


"Les limitacions en el canvi de pneumàtics i pistons faran que la gent hagi de dosificar i conservar la mecànica. Això obligarà a baixar una mica el ritme."

La millor posició de Laia Sanz al Dakar va ser una novena posició absoluta en l'edició del 2005.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut