Lafay aixeca els braços en senyal de victòria en la línia de meta de Sant Sebastià
Lafay, eufòric en l'arribada a Sant Sebastià ( REUTERS/Papon Bernard)
Ciclisme

Lafay toca el cel de Sant Sebastià amb una victòria sorprenent

La segona etapa basca del Tour ha tingut una llarguíssima escapada de tres corredors que ha estat neutralitzada. Lafay ha sorprès en l'últim quilòmetre

Xevi BardoletActualitzat
  • Segona festa ciclista al País Basc: Vitòria i Sant Sebastià -l'any 92 va ser la ciutat de partida del Tour- no han estat menys que Bilbao. Ambientàs en la sortida i arribada d'aquesta segona etapa, la més llarga de la present edició, de 208 quilòmetres.
  • L'escapada del dia, només començar: a 190 quilòmetres de la meta tres ciclistes, Neilson Powless, Rémi Cavagna y Edvald Boasson Hagen han obert forat i de quina manera. Han arribat a tenir gairebé 5 minuts d'avantatge sobre el gran grup. Powless és el que més ha aguantat i ha estat neutralitzat quan faltaven 3 quilòmetres per coronar l'últim port del dia, el de Jaizkibel.
  • UAE i Pogacar, sense pietat: el Team Emirates és el que ha portat la iniciativa de la caça dels escapats. Un cop feta la feina, Tadej Pogacar ha començat a lluir-se. Ha coronat primer l'últim port del dia i s'ha emportat vuit segons de bonificació. Vingegaard, que havia tingut una avaria, a roda de l'eslovè.
  • Victor Lafay toca el cel de Guipúscoa: semblava que tot es decidiria a l'esprint, però el francès del Cofidis, Victor Lafay, ha arrencat com un coet just quan faltava un quilòmetre, i ha resistit sense que li sobrés cap metre. Van Aert, el més enfadat per l'oportunitat perduda, ha estat segon i Pogacar, tercer.

 

  • Xinxetes a l'asfalt: diversos directors d'equip han denunciat que alguns dels seus ciclistes havien punxat la roda en el tram final per culpa de xinxetes col·locades a l'asfalt. El mateix director triomfador del dia, Bingen Fernández, del Cofidis, ho expressava així:

 

"Ens han posat xinxetes. Gairebé tots els nostres ciclistes han punxat. Tots menys Victor Lafay i un altre. Crec que s'han passat, les xinxetes sobraven."

 

  • Sense canvis en la general: tot i les bonificacions de Pogacar, Adam Yates continua amb el mallot groc. Demà el Tour s'acomiada del País Basc en l'etapa entre Amorebieta-Etxano i Baiona.
ARXIVAT A:
Tour de França
Anar al contingut