El Trabzonspor és l'actual líder de la lliga turca (@Trabzonspor)
Futbol

La UEFA exclou el Trabzonspor pel fair-play financer

El club turc, castigat amb dues temporades sense competir a Europa per no complir els objectius econòmics, la mateixa sanció que va rebre el Manchester City

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA ha confirmat aquest dimecres l'exclusió del Trabzonspor de tornejos europeus els pròxims dos anys. La raó, l'anomenat "fair play" financer, és a dir, equilibri entre els ingressos i les despeses i transparència en les entrades de capital, que no poden procedir únicament dels seus propietaris. En el cas del club turc, la transgressió de la norma ve de quatre anys enrere, quan la UEFA el va sancionar de forma condicional. Com que en aquest temps el Trabzonspor no ha fet els deures, l'organisme futbolístic ha ratificat l'exclusió.

Es tracta d'una sanció idèntica a la que la UEFA va imposar al Manchester City fa quatre mesos, una sentència que el club anglès ha recorregut davant del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS).

El Trabzonspor és ara mateix el líder de la lliga turca, que es reprèn la setmana que ve amb set jornades pendents. Per tant, l'equip té moltes possibilitats de classificar-se per a la pròxima Lliga de Campions, però no la podrà disputar per la decisió de la UEFA.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut