Lamine Yamal, durant el partit contra el Cadis (Europa Press)
Futbol

La RFEF vol "fitxar" Lamine Yamal per a la selecció espanyola

El jugador ha de prendre una decisió, però el cas Munir li resta pressió

Redacció Esport3Actualitzat

Amb només 16 anys, Lamine Yamal podria batre un rècord de precocitat. Segons informen diversos mitjans, el seleccionador espanyol, Luis de la Fuente, té la intenció d'incloure'l en la propera llista de convocats per als partits de classificació per a l'Eurocopa contra Geòrgia i Xipre.

Per això, Francis Hernández i Vicente Blanco, coordinadors de les categories inferiors d'Espanya, s'han reunit amb ell aquest dimecres per explicar-los els plans de la federació espanyola.

El futbolista del Barça ja ha jugat en les categories inferiors d'Espanya, però el seu pare és del Marroc i també podria ser cridat per la seva selecció. Per això, el moviment de la RFEF té una especial rellevància.

El 'cas Munir' li resta pressió

Fins i tot si Lamine Yamal jugués els dos partits amb la selecció espanyola, el jove futbolista encara estaria a temps de vestir la samarreta del Marroc.

Això és així per un canvi de normativa del 2021 que va permetre que Munir El Haddadi, que només havia jugat 13 minuts amb Espanya, pogués ser convocat amb la selecció absoluta del Marroc. La pressió del futbolista, amb recursos al TAS inclosos, va ser clau per aconseguir-ho.

Actualment, la nova normativa permet el canvi de selecció per aquells jugadors que hagin jugat com a màxim tres cops per a la primera selecció abans de complir els 21 anys.

 

 

 

Anar al contingut