Els jugadors francesos rodegen l'àrbitre en una de les accions del partit
Els jugadors francesos rodegen l'àrbitre en una de les accions del partit (Reuters)
Futbol

La polèmica de la final: queixes a França pel tercer gol argentí

El gol de Messi a la pròrroga s'hauria d'haver anul·lat, seguint una interpretació estricta del reglament

Redacció Esport3Actualitzat

La final del Mundial entre l'Argentina i França també ha tingut la seva dosi de polèmica. Malgrat que hi ha consens en què l'actuació de l'àrbitre Szymon Marciniak va ser prou correcta, la premsa francesa s'aferrava aquest dilluns al reglament per qüestionar la justícia de la victòria "albiceleste".

El motiu de les queixes és el tercer gol de l'Argentina, marcat per Messi en el minut 18 de la pròrroga. Com es pot comprovar en algunes imatges, diversos suplents argentins van envair el terreny de joc, abans que la pilota hagués travessat la línia de gol. Una actuació que, sent molt estrictes en l'aplicació del reglament, hauria d'haver suposat l'anul·lació del gol, tal com marca la Llei 3, paràgraf 9, de les lleis del futbol.

"Si, després de marcar gol, l'àrbitre s'adona, abans que es reprengui el joc, que una altra persona era al terreny de joc en el moment en què es va marcar el gol, l'àrbitre ha d'anul·lar el gol si la persona extra era un jugador, un suplent, un jugador substituït, un jugador expulsat o un membre de l'equip que ha marcat el gol; el joc s'ha de reiniciar amb un tir lliure des del lloc on es trobava la persona extra."

Reclamacions en els dos sentits

Val a dir que la mateixa circumstància, en sentit contrari, es va donar en una de les oportunitats més clares que va tenir França durant la final. En l'un a un entre Kolo Muani i el Dibu Martínez en el minut 123 de joc, que va acabar amb una parada descomunal del porter argentí, diversos jugadors francesos també havien saltat al terreny de joc abans d'hora.

A més, els argentins tenen més arguments per desmentir el suposat tracte de favor. Alguns aficionats de l'"albiceleste" reclamaven que el penal que va transformar Mbappé a la pròrroga tampoc s'hauria d'haver assenyalat, ja que venia precedit d'unes mans d'Upamecano.

 

 

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut