El porter argentí s'ha fet gran per evitar el gol de la victòria dels francesos (EFE)
Mundial

La parada del Dibu Martínez que passarà a la història de les finals

El porter de l'Aston Villa ha evitat la victòria francesa amb una parada descomunal en l'últim minut de la pròrroga

Redacció Esport3Actualitzat

Ha estat una parada descomunal, surrealista, gairebé impossible. I ha valgut ni més ni menys que un títol Mundial. La parada del Dibu Martínez a Kolo Muani en l'últim minut de la pròrroga ja és història de les finals.

Era el minut 123 i el partit estava absolutament trencat. Una passada llarga a l'esquena de la defensa argentina ha deixat Kolo Muani sol davant del porter, amb tot a favor. El jugador de l'Eintracht de Frankfurt no s'ho ha pensat dos cops i ha engaltat un xut potentíssim i ben dirigit. Semblava el gol que donaria la victòria i el títol a França, però el Dibu s'ha fet gran, enorme, per tapar el màxim de porteria possible i evitar el gol. Els aficionats francesos que començaven a cantar-lo han hagut de frenar en sec.

Dibu Martínez: "Gràcies a Déu pel peu que he tret. I després, els penals. No pot haver-hi un Mundial que hagi somiat tant com aquest. No tinc paraules."

Clau també a la tanda

El recital del Dibu no s'ha aturat amb el final de la pròrroga. A la tanda, ha tornat a ser clau en la victòria argentina. El porter de l'Aston Villa ha aturat el segon penal de França, xutat per Coman, i ha donat el primer avantatge al seu equip.

Ha estat un Mundial de grans porters: Bono, Livakovic, Lloris... Però la seva actuació durant la final ha estat determinant per coronar el Dibu com el millor porter de la competició. Igual que va passar amb la parada de Casillas a Robben en la final del 2010, la parada del Dibu és ja inoblidable.

Celebracions polèmiques

Capítol a part mereixen les actituds polèmiques que ha tingut el Dibu durant les celebracions. Com ha fet en altres ocasions, el porter de l'Aston Villa ha estat un corcó per als jugadors rivals durant la tanda de penals i ha celebrat a la seva manera cada error dels francesos.

Acabada la final, una altra imatge controvertida, posant-se el trofeu de millor porter a l'entrecuix, davant de la mirada atònita dels membres de l'organització. El Dibu, sense filtres.

El Dibu Martínez es col·loca el trofeu a l'entrecuix, davant la mirada atònita d'un membre de l'organització
El gest del Dibu Martínez després de recollir el títol que l'acredita com a millor porter del Mundial (Reuters)
Anar al contingut