Atletisme

La marató de Barcelona, ajornada pel coronavirus fins a l'octubre

La decisió s'ha pres aquest matí en una reunió amb membres de l'Ajuntament, del govern i de l'Agència de Salut Pública de Barcelona

RedaccióActualitzat

La Marató de Barcelona ha quedat ajornada fins al 25 d'octubre com a conseqüència del coronavirus. Aquest matí s'han reunit membres de l'Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General d'Esports de la Generalitat, la Conselleria de Salut, la Conselleria d'Interior i l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

La Marató s'havia de celebrar aquest cap de setmana vinent, el diumenge 15 de març. Hi havia més de 17.000 persones apuntades.

L'Ajuntament de Barcelona i el Consell Català de l'Esport han ofert una roda de premsa per explicar l'ajornament de la Marató fins al proper 25 d'octubre. David Escudé, regidor d'esports de l'ajuntament, ha explicat que la intenció és que se celebri el 25 d'octubre, una setmana abans de la Marató de Nova York. 

"Veient les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut i les autoritats competents, en vista de la situació de prealerta en què se'ns recomana màxima prudència i prevenció, hem pres la decisió de posposar la marató fins al dia 25 d'octubre. Volem que la ciutat visqui relaxadament també les dates i, pensant en el corredor, volem que la marató sigui una experiència i, vista la situació, vèiem que els corredors ens agraïrien que l posposèssim, perquè la seva preocupació era arribar a meta, no els altres factors externs".

En aquest sentit, el govern espanyol considera que l'ajornament de la Marató de Barcelona és "lògica". El director del Centre d'Emergències Sanitàries, Fernando Simón, que cada dia fa una roda de premsa per actualitzar l'estat de l'afectació per coronavirus, ha explicat que hi podia haver un miler de persones que venien de zones de risc.

"En el cas de la Marató de Barcelona, l'experiència que tenim és que en altres edicions hi ha més de 1.000 participants que venen de zones de risc."

Simón entén que la decisió presa s'adequa a les recomanacions del ministeri. Fa dos dies, la Generalitat ja va avisar que si hi havia participants provinents de països en risc per coronavirus, es cancel·laria.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut