Dusan Vlahovic celebra un gol amb la Juventus en un partit recent (Reuters)
Futbol

La Juventus es desvincula de la Superlliga

L'equip torinès ha comunicat a Barça i Reial Madrid que els deixa sols en la defensa d'una nova competició europea al marge de la UEFA

Redacció Esport3Actualitzat

La Juventus ha enviat una carta a Reial Madrid i Barcelona per comunicar-los que es planteja abandonar el projecte de la Superlliga, i deixa els dos grans clubs de la Lliga espanyola sols en aquesta empresa. De la Superlliga es passa, doncs, a una mena de "Superclàssic'. Tot i que el club piamontès ha matisat que la seva posició no és definitiva i només està en fase d'estudi, el president de LaLiga, Javier Tebas, no ha trigat a pronunciar-se, amb un missatge mordaç: "L'últim que tanqui la porta i apagui el llum" 

 

 

Després d'una temporada marcada pels problemes extraesportius, amb la dimissió de la junta directiva completa, i amb sancions econòmiques i esportives a la Serie A, la nova directiva de la Juventus ha decidit abandonar el projecte d'una nova competició europea, que ha rebut l'oposició frontal de la UEFA. 

La decisió de la Juve arriba en un moment en què s'esperava que la UEFA es pronunciés amb una nova sanció a la "vecchia signora" que podria deixar-la sense competicions europees les pròximes temporades pels casos detectats de plusvàlues i maniobres salarials durant la pandèmia. L'equip torinès ja va ser sancionat per aquest fet amb la pèrdua de 10 punts a la Serie A, fet que l'ha deixat setena a la taula final, ocupant plaça de Conference League.  

 

Anar al contingut