Futbol

La imatge tendra del Mundial: Robinson consolant Rezaeian

Els Estats Units i l'Iran jugaven un partit envoltat de tensió, i no només per aspectes esportius. Al final del matx, Antonee Robinson va oferir una mostra d'empatia anant a consolar un dels seus adversaris

Redacció Esport3Actualitzat

L'Estats Units-Iran, de l'última jornada de la fase de grups, era clau per a la classificació per als vuitens de final. Tots els jugadors, tant d'un com de l'altre equips, sabien que guanyant el partit serien a la següent ronda i perdent-lo, segurament haurien de marxar a casa. Però al marge de la incidència esportiva del partit, el duel tenia unes connotacions polítiques que hi afegien més tensió. 

Per als jugadors iranians encara hi havia més motius de pressió: alguns d'ells s'havien significat a favor de les revoltes populars contra el règim teocràtic que governa el país i, després de negar-se a cantar l'himne en senyal de protesta al partit inaugural, van rebre pressions de les autoritats.  

Al final, els Estats units es van imposar amb un gol de Christian Pulisic (1-0) i els jugadors iranians van haver d'afrontar l'eliminació. Amb el partit acabat es va veure una de les escenes més tendres del Mundial, quan jugadors nord-americans van anar a consolar els seus col·legues iranians. Especialment colpidora és la imatge del lateral estatunidenc Antonee Robinson abraçant un plorós Ramin Rezaeian que demostra que els jugadors d'una i altra selecció són abans que res companys de professió.     

 

ARXIVAT A:
Mundial de ral·lis
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut