Futbol

La Federació Catalana de Futbol aprova un pla econòmic extraordinari per pal·liar els efectes del coronavirus

L'ajuda de gairebé 7 milions d'euros, LA més important de la història del futbol i futbol sala catalans, revertirà a abaratir els costos del Portal del Federat i la mutualitat per a la propera temporada, una mesura que ajudarà el teixit del futbol formatiu català; els diners també es destinaran a campanyes de promoció del futbol formatiu i amateur, i per ajudar els clubs dedicats exclusivament al futbol formatiu

Josep CochActualitzat

La Federació Catalana de Futbol ha aprovat un pla econòmic per pal·liar els efectes que ha provocat la pandèmia de la Covid-19 en el futbol modest. L'ajuda aprovada és de 6.837.383 milions d'euros. La decisió, validada aquest dijous per unanimitat dels membres de la Junta Directiva de l'FCF, en la reunió corresponent al mes de juny, que ha tingut lloc de forma telemàtica, permet l'activació del paquet d'impuls econòmic més important i ambiciós de la història del futbol i el futbol sala català, adaptat a la nova situació que afronten totes les entitats, amb diverses mesures d'impacte.

Els diners es destinaran a diversos àmbits del teixit futbolístic català, uns diners que poden salvar la supervivència dels clubs més modestos. El Portal del Federat i la Mutualitat tindran una rebaixa la propera temporada, uns diners que serviran per compensar els partits que no s'han jugat durant el tram final de la temporada 2019-2020, tan pel que fa a l'àmbit del futbol formatiu i l'amateur. Una part dels diners que arribaran també es detinaran en campanyes destinades al futbol femení i al futbol amateur. També els clubs que es dediquen exclusivament a treballar en el futbol formatiu i que no disposen d'un primer equip en l'àmbit amateur rebran un ajut per poder continuar amb la seva tasca. Gràcies a aquesta aportació, la Federació també rebaixarà el cost de les quotes d'afil·liació. Pel seu caràcter extraordinari aquestes ajudes excepcionals només es contemplen per a la temporada 2020-2021. La temporada 2021-2022 es restabliran les quotes, això sí, sense cap tipus d'increment i serien equivalents a la temporada 2019-2020.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut