Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme, en una imatge d'arxiu
Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d'Atletisme, en una imatge d'arxiu (@Atletisme_FCA)
Atletisme

La Federació Catalana d'Atletisme no veu clar que el 25 d'octubre es corri la marató de Barcelona

Al president Joan Villuendas també el preocupa el cost que tindrà arreglar la pista coberta d'atletisme de Sabadell després d'haver estat un afegit de l'Hospital Parc Taulí de la ciutat per la Covid-19

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

En una entrevista concedida al portal d'atletisme català Carrer Lliure, el president de la federació catalana d'aquest esport, Joan Villuendas, reconeix que "és complicat que la marató de Barcelona es pugui fer el 25 d'octubre, pel tema dels desplaçaments d'atletes". Cal recordar que, en la prova barcelonina, la meitat dels gairebé 20.000 participants són estrangers.

A més a més, tot apunta que els esdeveniments esportius que reuneixen moltíssimes persones, com seria el cas de la marató de Barcelona, és difícil que rebin l'autorització de les autoritats sanitàries per celebrar-se. Cal tenir en compte, també, que molts experts anuncien a hores d'ara que hi haurà un rebrot de l'epidèmia passat l'estiu, cosa que coincidiria de ple amb la nova data de la marató barcelonina.

Villuendas, d'altra banda, no va estar d'acord que es fes servir la pista coberta d'atletisme de Sabadell com a annex de l'Hospital Parc Taulí de la ciutat per atendre malalts de coronavirus. "Jo segueixo pensant que al Parc Firal es podria haver fet", diu Villuendas.

Segons el president de la Federació Catalana, deixar la pista novament en condicions un cop passi la pandèmia costarà "un milió d'euros". A l'hora de la veritat, caldrà veure qui se'n farà càrrec.

"El tema és veure d'on surten els diners. De l'Ajuntament és complicat, hauria de sortir del CSD i de la Diputació de Barcelona i també de la Secretaria General de l'Esport."

En qualsevol cas, tot estarà pendent de l'evolució de la pandèmia, com ara la possibilitat que hi hagi o no atletisme en pista coberta el 2021;

"Hi pot haver un nou brot a l'octubre i si mantenen la instal·lació de l'hospital, no s'arribaria a temps al gener. Treballarem perquè sigui possible, però hem de ser realistes"

Pla general de la Pista Coberta d'Atletisme de Sabadell totalment desmuntada i buida a l'espera que s'hi comenci a instal·lar l'hospital de campanya. Imatge del dia 1 d'abril de 2020. (Horitzontal)
Pla general de la Pista Coberta d'Atletisme de Sabadell, totalment desmuntada i buida a l'espera que s'hi comenci a instal·lar l'hospital de campanya. Imatge del dia 1 d'abril del 2020. (Horitzontal)
ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut