El Barça ha guanyat les últimes 13 edicions de la Copa Asobal (@FCBhandbol)
Handbol

Embolica que fa fort: la federació manté la Copa d'Espanya tot i l'oposició dels clubs

Els clubs es neguen a jugar una competició que està programada per aquest cap de setmana i que té a Barça i Granollers entre els participants

Redacció Esport3Actualitzat

L'Associació de Clubs d'Handbol (ASOBAL) i la Federació Espanyola d'Handbol (RFEBM) han endurit el pols que mantenen per la disputa de la Copa d'Espanya, abans coneguda com a Copa Asobal.  

L'ASOBAL ha fet oficial aquest dimecres el que ja vam avançar dimarts: els clubs van votar per majoria no prendre part en la Copa d'Espanya que s'ha de disputar aquest cap de setmana a Irun. En aquesta competició, en la qual tenen plaça Barça, BM Granollers i Bidasoa de moment, falta conèixer encara el quart participant, que ha de sortir de Valladolid o Logronyo.

Poc després, la RFEBM ha replicat amb un comunicat en el qual assegura que el programa tira endavant tot i que els clubs mostressin la seva disconformitat. 

Les causes de l'embolic

El motiu de prendre aquesta decisió ve pels patrocinadors que tenia aparaulats l'ASOBAL, que originàriament organitzava la competició, i que xoquen amb els que té compromesos la Federació Espanyola, que és qui s'ha autoadjudicat l'organització de la rebatejada Copa d'Espanya, abans Copa ASOBAL. Això suposa pujar un esgraó més en la guerra que mantenen aquestes dues institucions i que, de retruc, perjudica clarament la imatge de l'handbol espanyol.

L'ASOBAL denuncia que s'està negociant des de fa un mes però que les negociacions es troben en un punt mort. 

Ara caldrà veure com reacciona la Federació Espanyola davant d'aquesta mesura de pressió dels clubs d'ASOBAL, perquè ja s'han venut abonaments per a la competició i tant Barça com BM Granollers ja tenen els viatges programats amb les reserves fetes.

Victòria del Barça i empat del Granollers

Pensant en aquesta Copa d'Espanya precisament, Barça i Granollers han jugat avui amb resultat desigual. L'equip blaugrana no ha tingut problemes per superar el Port Sagunt (41-24), en un partit on Blaz Janc ha reaparegut amb 5 gols, els mateixos que els joves Djordje Cikusa i Oriol Zarzuela. Amb aquest triomf, l'equip blaugrana tanca la primera volta com a campió d'hivern. 

El Granollers, per la seva part, ha acabat firmant un empat a la pista del Benidorm (29-29). Antonio García, amb 6 gols, i Sergi Franco, amb 5, han estat els màxims anotadors de l'equip vallesà, que arriba a l'equador de la competició com a tercer classificat.   

Antonio García, en una imatge recent (BM Granollers)
Anar al contingut