Lewis Hamilton al Gran Premi de Turquia (Reuters)
Lewis Hamilton al Gran Premi de Turquia (Reuters)
Motor

La continuïtat de Hamilton depèn de l'informe de la FIA

Els rumors de retirada es poden veure aclarits un cop la FIA presenti els resultats de la investigació referent al GP Abu Dhabi

Redacció Esport3Actualitzat

A Abu Dhabi es va viure un dels millors desenllaços de la història de l'F1 entre Verstappen i Hamilton. La victòria de l'holandès no hauria sigut possible sense l'accident de Latifi i posteriorment la sortida del Safety Car. El director de Mercedes, Toto Wolff, ja ha dit que Hamilton està desil·lusionat amb l'F1 pels successos que van marcar el tram final de temporada. I, ara, la BBC ha informat que la FIA ha obert una investigació que discuteix si Michael Masi, director de cursa, va aplicar correctament o no les normes del Safety Car.

Durant el mes de desembre, Mohammed Ben Sulayem va ser proclamat nou president de la FIA substituint Jean Todt, un dels rostres més coneguts a la graella. El mateix Ben Sulayem va confirmar que es va posar en contacte amb Hamilton per interessar-se pel seu futur. Quan li van preguntar per com avançava l'informe sobre el GP d'Abu Dhabi, les seves paraules van ser que l'organisme d'automobilisme internacional encara no ha arribat a unes conclusions i no està preparat per dictar sentència. Michael Masi és una de les víctimes i ja no apareix en el nou organigrama de la FIA. En el seu lloc apareix Peter Bayer.

Amb tot això, Hamilton voldria una disculpa formal de la FIA per acceptar continuar en competició.

Hamilton continua tenint contracte vigent fins a l'any 2023, així que des de Mercedes esperen que compleixi aquest contracte i es reincorpori en els primers tests de pretemporada, que seran el 23 de febrer. Toto Wolff també va parlar de la funció del director de cursa, però creu que la FIA allà té una mancança que han de solucionar.

"No només és una decisió de canviar el director de la cursa; cal millorar tot el sistema de presa de decisions. El director de la cursa està, sens dubte, sota una gran pressió i part d'això es deu a les nostres pròpies faltes."

Una de les primeres normes que modificarà la FIA és la comunicació dels directors d'equip amb el director de cursa. D'aquesta manera ja no es veuran les converses per ràdio entre Masi i Toto Wolff o Christian Horner. L'únic que se sap amb certesa és que la FIA ha de presentar unes conclusions sobre la investigació oberta i, a partir d'aquí, el set vegades campió del món prendrà una decisió sobre el seu futur. Pel bé de l'espectacle i del món del motor, tothom espera que Hamilton torni a l'asfalt i ho faci amb la motivació suficient per aconseguir el vuitè títol mundial.

Anar al contingut