Els participants de la Marató al seu pas per la Casa Batlló (Reuters)
Els participants de la Marató al seu pas per la Casa Batlló (Reuters)
Atletisme

La 37a edició de la Marató de Barcelona comptarà amb 19.200 participants i se situa entre les cinc més multitudinàries d'Europa

L'alta participació d'africans d'elit a la prova dóna l'esperança als organitzadors de batre el rècord actual de la Marató de Barcelona i també d'Espanya, que està en mans de València

Actualitzat

Diumenge que ve, a les 8.30, començarà la 37a edició de la Marató de Barcelona que s'ha presentat aquest dijous de manera oficial. La prova ha crescut respecte a l'any passat i enguany comptarà amb la participació de 19.200 corredors, xifra que la situa entre les cinc maratons més multitudinàries d'Europa. Entre els participants hi ha africans d'elit, amb marques que estan per sota del crono actual de la Marató. Per aquest motiu, l'organització de la prova té l'esperança de batre el rècord tant de la ciutat com d'Espanya, que el té València amb un temps de 2.07:14.

Entre els atletes africans destaquen els corredors kenians Lawrence Kimaiyo i Abraham Too, i els etíops Bekana Daba Tolesa i Teferi Balcha. En la categoria femenina destaca la participació, per primera vegada, de Maria Vasco, llegendària marxadora espanyola i medallista olímpica a Sydney 2000.

La gran novetat de la prova barcelonina són les modificacions en el recorregut, enguany més pla i més ample, amb el qual s'intentarà aconseguir millors marques.

Anar al contingut