Ral·li Dakar

La 30a edició del Ral·li Dakar comença aquest dissabte a Buenos Aires

Aquest dissabte, a Buenos Aires, arrenca la trentena edició del mític Ral·li Dakar, que ha decidit canviar de continent. L'Argentina i Xile prenen el relleu dels països africans, després que l'any passat es va suspendre el ral·li per l'amenaça terrorista. Marc Coma, en motos, i Nani Roma, en cotxes, surten com a grans favorits.

Actualitzat
Han passat ja dos anys des de l'última jornada de competició al Ral·li Dakar. Els francesos Peterhansel i Després es proclamaven vencedors al llac Rosa de la capital senegalesa. Aquest any, cap dels dos repetirà el bany victoriós a l'Àfrica. Es continua dient Dakar, però el Ral·li comença en aquesta ocasió a Buenos Aires. Al davant, 9.574 quilòmetres, dels quals 5.652 seran cronometrats.

Els nous reptes seran les planes de la Patagònia, les dunes del desert d'Atacama i, entremig, la travessa dels Andes, que posaran a prova les mecàniques dels 545 vehicles participants.

Stephane Peterhansel buscarà el desè triomf en el Dakar, quart en categoria de cotxes. Provarà d'impedir-ho Nani Roma, que vol refer-se de les decepcions d'anys anteriors i convertir-se en el tercer pilot que guanya la prova en motos i cotxes. Carlos Sainz, vencedor de cinc etapes el 2007, afronta el tercer assalt. La gran novetat serà la presència d'Isidre Esteve.

En motos, el duel serà entre les KTM. Marc Coma es vol treure l'espina de l'accident que el va apartar de la victòria fa dos anys. El seu gran rival serà Ciryl Després.

Les novetats del recorregut també impliquen riscos. Cal recordar que l'última edició africana del Dakar va acabar amb tres morts per accident. Al cap de trenta anys de veure la llum, el raid més mític del planeta vol mantenir l'esperit del seu fundador, Thierry Sabine, en un nou escenari.

Pellicer lidera l'Africa Race

El castellonenc José Manuel Pellicer continua dominant pràcticament a plaer el ral·li Africa Race en la categoria de motos, després de les quatre primeres etapes. Pellicer les ha guanyades totes quatre i es perfila com el vencedor de la prova si no hi ha sorpreses d'última hora, ja que avantatja en més d'una hora el segon classificat.
Anar al contingut