ULTRA PIRINEU

Kilian Jornet: "L'esport no és tan important, som 4 friquis motivats"

El fill pròdig torna a casa. Després de 4 anys sense córrer a Catalunya, Kilian Jornet disputarà la cursa llarga, la de 100 quilòmetres, de l'Ultra Pirineu. En exclusiva per TV3 explica quin Kilian esportista i en quin moment vital es troba aquesta llegenda viva de l'esport.

Jordi BentanachsActualitzat

Torna a casa en sentit literal. Als boscos on es corre l'Ultra Pirineu és on va néixer i créixer el Kilian Jornet persona i l'esportista. La seva infància la va passar a refugis de muntanya i la primera vegada que va fer el circuit tenia només 12 anys. Ara, amb 33, ja està a l'edat de mirar enrere i fer balanç.

Hi va haver anys que havia fet 53, 54 curses a l'any que era una bestiesa, més d'una per setmana. El que disfruto més ara és la llibertat de realment fer el que em motiva.

La motivació la troba en el moviment i el canvi. A les dues disciplines de tota la vida, les curses i l'esquí de muntanya hi va afegir l'alpinisme al màxim nivell amb un doble ascens a l'Everest i recentment la cursa en pista i en pla amb un fallit intent de batre el rècord de 24 hores en pista. Ho tornarà a intentar?

Potser. Ho odio, no m'agrada gens córrer en pla però precisament per això és interessant perquè em treu de la zona de confort.

 

Quatre anys sense córrer a casa

En Kilian i l'Emilie amb la seva primera filla

A l'Ultra Pirineu hi arriba amb bones cames, però amb el dit embenat per un accident domèstic. A la mateixa prova l'any 2017 en la seva última participació a Catalunya va batre el rècord de la distància Marató. Aquest cop corre l'Ultra, la llarga, la de 100 quilòmetres.

Des de fa anys viu a Noruega amb la seva companya i també corredora Emely Forsberg i fa pocs mesos va néixer la segona filla. Amb les nenes, als boscos de Romsdalen reviu la seva infància a la Cerdanya. Intenta transmetre els mateixos valors de respecte a la natura que ha heretat dels seus pares. Una cursa, l'educació, de llarga distància.

Jordi Pons de referent

Jordi Ponts és un dels referents vitals d'en Kilian

I el futur? No sap fins quan però sí sap a on es veu, a la muntanya. El seu referent és en Jordi Pons que amb 88 anys segueix grimpant amb la mateixa il·lusió de sempre. Desmitificador de mena es diverteix irònicament amb el soroll que envolta les decisions esportives que pren i no en vol ni sentir a parlar que el considerin una llegenda.

L'esport en general no és important. Som quatre friquis motivant-nos i ja està.

ARXIVAT A:
Kilian Jornet
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut