CURSES DE MUNTANYA

Kilian Jornet torna a casa per córrer l'Ultra Pirineu, en directe per TV3

Guanyador en les edicions del 2012 i 2015, el ceretà trepitjarà les muntanyes on va créixer i néixer

Actualitzat

Kilian Jornet torna a córrer a casa, aquest dissabte, i TV3 es prepara per oferir una de les millors curses de muntanya que es disputen al nostre país. L'Ultra Pirineu rep alguns dels millors corredors del món: Jordi Gamito, Cristofer Clemente, Aritz Egea, Dmytri Mityaev, Zaid Aid Malek, Azara Garcia, Ekaterina Mityaeva, Emelie Forsberg, Ragna Debats i Gemma Arenas, repartits entre les diferents proves d'un cap de setmana de somni.

La competició reneix després d'haver estat cancel·lada per la pandèmia el 2020, i ho fa renovada. Per això, TV3 centrarà la retransmissió en les dues curses més importants: l'Ultra Pirineu de 100 quilòmetres i la Marató Pirineu, de 42 quilòmetres.

L'Ultra Pirineu tancarà el cicle de tres curses de muntanya retransmeses per TV3, aquest dissabte, 2 d'octubre. Amb sortida i arribada a Bagà, una modificació del recorregut endureix la prova, que tindrà 100 quilòmetres de distància i 6.600 metres de desnivell positiu. En aquesta edició, 1.200 corredors faran vibrar la línia de sortida de la plaça Porxada de Bagà a partir de les 5.30.

 

Kilian Jornet és el gran favorit, després de guanyar la seva novena Sierre-Zinal. El ceretà sortirà al costat del guanyador del 2019, Dmitry Mityaev, i elits coneguts internacionalment com Jordi Gamito, Aritz Egea i Zaid Aid Malek. En categoria femenina destaquen la guanyadora del 2018, Ekaterina Mityaeva, la guanyadora del 2016, Gemma Arenas, Azara Garcia i Laia Diez.

Pel que fa a la Marató Pirineu, de 42 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu, el seu recorregut de pur "trail running" passa per alguns dels llocs més icònics del Parc Natural del Cadí Moixeró, com el Niu de d'Àliga, Penyes Altes o Empedrats. La cursa comença a les 9.00.

És l'última prova del calendari de les Golden Trail National Series (Espanya i Portugal) i, com a novetat, aquest 2021 forma part de les Spartan Trail World Championship a distància "Trail Run Championship". Entre les elits trobem Antonio Martínez, Eduard Hernández, Samuel Dávila, André Rodrigues, Anada Nilsson, Julia Font, Inés Marques, Sílvia Puigarnau.

La cobertura de TV3 i Esport3

TV3 començarà la seva cobertura a partir de les 10 del matí i combinarà imatges de les dues proves: Ultra Pirineu i Marató Pirineu. La transmissió de les proves durarà fins a dos quarts de dues. Posteriorment, Esport3 oferirà l'arribada de l'Ultra Pirineu, a partir de les 15.30.

Tota aquesta cobertura serà possible gràcies a un helicòpter, 5 càmeres d'alçada i una bicicleta amb càmera per seguir el tram final de la Via Nicolau.

La retransmissió serà dirigida per Xavier Casillanis, conduïda per Marc Negre i Josep Maria Puig amb l'anàlisi tècnica de dos grans atletes de muntanya, Laura Orgué i Marc Pinsach. La producció va a càrrec de Francesc Ortega.

Aquesta serà la segona transmissió de l'Ultra Pirineu, després de l'efectuada el mes d'octubre del 2019.

 

 

Anar al contingut