Josep Maria Duran, crític amb la gestió de Chen
ESPANYOL

Josep Maria Durán: "Chen ja ha jugat prou amb l'Espanyol"

L'exdirector general considera que el club "no s'ha fet respectar" i critica durament Mao Ye i Catoira

Redacció Esport3Actualitzat

L'exconseller general de l'Espanyol Josep Maria Durán considera que l'etapa de Chen i el grup Rastar a l'Espanyol és insostenible. En declaracions a La Grada, l'exCEO blanc-i-blau ha estat clar, un cop consumat el segon descens de l'era Yansheng:

Chen ja ha jugat prou amb l'Espanyol. Ara ha de veure que ha de posar calers, un altre, perquè el seu club s'ha devaluat i la seva inversió ha perdut valor. Cal una revolució per no passar molts anys a Segona. És un club despistat que no ha fet les coses bé. No s'ha fet respectar. Ahir li vaig enviar un missatge i és que aquí no pot passar el que al València. Això és ingovernable, és l'autodestrucció. Hauran de marxar 200 empleats dels 400 que hi ha ara.

Durán no ha amagat la crítica a una estructura buida d'homes forts, com s'està demostrant amb la reacció extremadament continguda que ha tingut el club després de l'arbitratge rebut a Mestalla. I ha apuntat al seu succesor, Mao Ye:

Chen necessita ajuda i un major grau de consciència. Ha de portar bons professionals, gent que la toqui una mica per deixar de fer disbarats. Si a mi m'hagués passat el que ha passat ara, dimitiria. Està bé demanar perdó, però s'han d'assumir responsabilitats. Mao es pot quedar, és bon noi, molt educat i té la confiança de Chen, però amb aquest càrrec no. Si no posem bons professionals, costarà tornar a Primera.

Aposta també per dur un director esportiu potent, citant els exemples de l'osasunista Braulio o Ramon Planes, ja compromès amb el Betis. I ha estat duríssim amb Domingo Catoira:

El pobre Domingo era un bon secretari tècnic, però li ha passat allò de pujar al teu nivell de màxima incompetència. El problema ja no és baixar, sinó saber on has d'anar. 

També ha explicat la situació d'alguns contractes com Joselu i Cabrera. Fins al 10 de juliol tenen temps per marxar cedits a un club que estigui disposat a pagar la seva fitxa. Si l'Espanyol rebutja la cessió, els haurà de pagar el salari de Primera. La resta de l'equip passarà automàticament a cobrar la meitat. 

Anar al contingut