Jonas Vingegaard amplia 1'48'' la distància per a la victòria.
Ciclisme

Jonas Vingegaard dona un cop sobre la taula a la contrarellotge

El mallot groc ha aprofitat l'etapa de contrarellotge per retallar 1 minut 48 segons a Pogacar

Redacció Esport3Actualitzat
  • Jonas Vingegaard ho ha tingut clar. A la única etapa contrarellotge del Tour ha posat l'aigua al coll al seu màxim competidor. El danès ha començat a un ritme que sorprenia i ha estat capaç de mantenir-lo durant els 22 quilòmetres d'etapa. 
  • Més d'un minut i mig li ha ampliat l'actual mallot groc sobre Pogacar. En la general, 1' 48'' separen els dos competidors. Temps suficient per tenir coixí en les properes cinc etapes, dues de les quals de muntanya. Per la seva banda, l'eslovè necessitaria un cop de sorpresa en una escapada inicial, en lloc de retallar alguns segons a l'escapada final com havia intentat fins ara. 
  • Un moment clau de la contrarellotge ha estat quan Pogacar ha decidit canviar de bicicleta abans de començar l'ascens final, i no li ha resultat bona estratègia. La parada li ha fet perdre un temps i un ritme que no ha pogut recuperar durant la pujada. 
  • Aquesta contrarellotge individual podria ser la peça que sentenciés aquest ajustat Tour. A la tercera posició també hi ha hagut moviment: Carlos Rodríguez ha perdut el tercer lloc, i ha quedat a 5 segons de Yates.

Un "Perico Delgado" actualitzat, l'anècdota de la jornada

  • L'anècdota de la jornada ha estat la badada del ciclista Sam Welsford, del DSM, que ha arribat tard a la sortida. Als aficionats amb més memòria els ha recordat un episodi semblant protagonitzat per Perico Delgado el 1989. La diferència és que el segovià s'hi jugava la general de la ronda francesa i per a Welsford la crono era només una etapa de tràmit. 

 

ARXIVAT A:
Tour de França
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut