Ingrid Ingebritsen, de només 14 anys, vol seguir els passos dels seus germans
ATLETISME

Ingrid Ingebritsen, la penúltima atleta del clan

18'00" en els 5.000 i només té 14 anys. La petita dels Ingebritsen vol seguir els passos dels seus germans Henry, Filip i Jakob, tots tres campions d'Europa

Sebas GuimActualitzat

El mateix dia que Jakob Ingebritsen va batre el rècord noruec dels 5.000 metres en ruta, la seva germana petita, Ingrid, de només 14 anys, va sorprendre tothom amb un registre de 18'00". Una genial carta de presentació de la quarta atleta del clan Ingebritsen, una futura atleta que porta el triomf en els gens familiars.

 

En els últims campionats d'Europa d'atletisme, disputats a Berlín l'any 2018, el jove Jakob Ingebritsen va aconseguir penjar-se l'or en els 1.500 i els 5.000 metres, al més pur estil Mo Farah. La notícia, però, no era el doblet. Ni tan sols que el seu germà Henrik també pugés al podi dels 5.000 per recollir la medalla de plata. Jakob Ingebritsen es convertia en el tercer germà de la família Ingebritsen que es proclamava campió d'Europa d'atletisme. Filip ho havia aconseguit el 2016, en els 1.500, quatre anys abans que ja ho hagués fet Henrik, als Europeus de Hèlsinki.

 

El clan familiar està capitanejat per Gjert Ingebritsen, pare i entrenador, extremadament exigent amb tots els que s'han decantat per l'atletisme. A banda dels tres campions i de la jove Ingrid, també hi ha el petit William, de 7 anys, que comença a endinsar-se en el món de l'atletisme. Pel camí, la família va deixar escapar dues bales més, Kristoffer i William, que van elegir un altre camí, lluny de les pistes i les vambes de claus. La popularitat d'aquesta família l'ha conduït a produir una sèrie deocumental, 'Team Ingebritsen', que s'ha convertit en un gran èxit en la televisió noruega.

Anar al contingut