Natació

Imaginació i inventiva als entrenaments confinats del CN Sant Andreu

Mireia Vicente DíezActualitzat

L'Abril havia de ser un mes cabdal per als nedadors; amb el Campionat d'Espanya, a Sabadell, marcat en vermell al calendari des de principi de temporada. A l'esclat de la pandèmia, els internacionals del CN Sant Andreu estaven concentrats, entrenant en alçada, a Sierra Nevada. L'objectiu immediat per Jèssica Vall, Lidón Muñoz i Joan Lluís Pons era refrendar les seves mínimes olímpiques a Sabadell; Àfrica Zamorano i Albert Escrits lluitaven per afegir-se al somni olímpic. Com amb tot, la Covid-19 ha fet saltar tota aquesta planificació pels aires i ha obligat a tirar d'inventiva per fer entrenaments de natació des de casa, i sense piscina.

Joan Lluís Pons, nedador:

"Els nostres entrenadors s'estan trencant el cap preparant exercicis per imitar o buscar sensacions similars a les que tindríem nedant"

 

Jordi Jou, entrenador:

"Amb el confinament hem descobert que podem teleentrenar. Continuem fent el mateix número de sessions que si entrenéssim normal, però ho intentem adaptar amb treball fora de l'aigua"

 

Han intensificat, també, la feina amb els psicòlegs de l'equip i les sessions de biomecànica.

Jèssica Vall, nedadora

"D'aquest confinament ens emportarem coses molt positives. En alguns aspectes sortirem més forts. Quan un s'adapta a una situació és quan un creix"

Jèssica Vall entrena amb gomes, al balcó de casa seva, simulant una braçada de natació, mentre el biomecànic Andreu Roig revisa l'acció per videoconferència
Jèssica Vall entrena amb gomes, simulant una braçada de natació, mentre el biomecànic Andreu Roig revisa l'acció per videoconferència

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut