Hilliard, amb tretze punts en l'últim període, ha estat l'encarregat de liderar al Baskonia (EFE)

Hilliard sentència el BAXI Manresa en l'últim període (66-82)

Els manresans s'han mantingut en el partit fins a l'últim quart, quan l'exterior del Baskonia s'ha destapat amb tretze punts

El BAXI Manresa ha caigut davant el Baskonia per 66-82 en un partit en què els manresans han competit fins a l'últim període.

Els visitants han començat dominant el duel amb un poderós joc interior liderat per Poirer, que ha anotat 6 punts en els primers tres minuts de partit. Peñarroya ha donat entrada a Sima i els catalans han posat una marxa més en l'apartat defensiu, mantenint a ratlla un Baskonia que ha marxat al final del primer període 4 punts per sobre en el marcador (16-20).

Els dos equips han començat el segon període molt intensos. Voigtmann era l'encarregat d'aportar els punts dels visitants davant un Manresa molt desencertat des de la línia de tres punts. En els instants previs al descans, Lundberg ha sacsejat el joc dels manresans. El base del BAXI Manresa ha tancat la primera meitat amb un triple en un duel en què els homes de Perasovic han aconseguit 30 dels 38 punts anotats des de la pintura (32-38).

Toolson, amb dos triples, i Lalanne, a base de caràcter, han estat els encarregats de portar la iniciativa dels catalans en l'inici de la segona meitat. El duel entre Diop i l'interior haitià ha estat el protagonista dels últims minuts d'un tercer període que ha tancat Hilliard sobre la botzina per posar el seu equip amb avantatge en el marcador (50-54).

L'últim període s'ha iniciat amb dos triples del Manresa, un de Lundberg i un de Toolson, que han activat el públic d'un Nou Congost entregat i ha posat el Manresa per davant per primera vegada en el partit. Però, quan semblava que els manresans podrien disputar el partit, el Baskonia ha atropellat els manresans amb un Hilliard estel·lar, amb tretze punts en l'últim període, i s'ha acabat imposant en un partit molt disputat.

Poirer i Hilliard han estat els màxims anotadors del duel amb 18 punts cada un, mentre que per part catalana han destacat Lalanne, amb 15 punts, i Lundberg, amb 13.

Amb aquesta derrota, el BAXI Manresa segueix ubicat en la vuitena posició empatat a 8 victòries amb el Tecnyconta Saragossa i manté intactes les opcions d'accedir a la Copa, tot i que el marge d'error cada vegada és menor.