Lewis Hamilton durant la classificació a Silverstone (Reuters)
Fórmula 1

Hamilton sortirà primer a Silverstone en el nou experiment de la Fórmula 1

El pilot britànic lluitarà per la pole al Gran Premi del Regne Unit a la cursa a l'esprint d'aquest dissabte

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ocuparà el primer lloc en la primera carrera esprint de la història de la Fórmula 1. L'actual campió del món ha fet el millor temps en la sessió de classificació, i ha superat al líder del Mundial Max Verstappen per 75 mil·lèssimes de segon. El pilot de Mercedes ha comès una errada important en el segon intent, però li ha valgut el primer registre, mentre que Max Verstappen s'ha queixat de l'excessiu subviratge del seu Red Bull.

Valtteri Bottas sortirà des de la tercera posició en la carrera d'aquest dissabte, que establirà l'ordre definitiu de l'engraellat del Gran Premi del Regne Unit. Charles Leclerc ha aconseguit colar el seu Ferrari en el quart lloc davant Sergio "Checo" Pérez. Lando Norris, Daniel Ricciardo, George Russell, Carlos Sainz i Sebastian Vettel han completat la llista dels deu primers.

Fernando Alonso no ha passat a la Q3 i ocuparà l'onzè lloc en l'engraellat de sortida, davant Pierre Gasly i el seu company a Alpine Esteban Ocon.

Nou format a la Fórmula 1

Ningú no sap què pot passar en la primera carrera esprint de la Fórmula 1. Hi ha qui pensa que tot es reduirà a un duel per situar-se primer en la frenada del primer viratge i, després, aguantar. També es pensa que pilots com Carlos Sainz, que sortirà més endarrerit del lloc que li correspondria, podrien tenir una estrategia més agresiva. La carrera es disputarà a 17 voltes, i els tres primers classificats obtindran 3, 2 i 1 punts. L'engraellat del Gran Premi de dumenge es formarà segons la classificació final d'aquesta cursa, de manera que el guanyador ocuparà la pole.

Anar al contingut