Pep Guardiola assegut a la banqueta
Pep Guardiola, durant l'últim partit del Manchester City (Reuters)
Futbol

Guardiola: "No soc gaire optimista amb el racisme a Espanya"

L'entrenador del Manchester City creu que la lliga espanyola n'hauria d'aprendre de la Premier

Redacció Esport3Actualitzat

Els insults racistes a Vinícius i la gestió que n'ha fet la Lliga han generat debat a tot el món. Aquest divendres, un periodista ha demanat a Pep Guardiola, l'entrenador del Manchester City, si creia que el campionat espanyol hauria d'aprendre alguna cosa de la Premier League. El tècnic bagenc s'hi ha mostrat pessimista.

"Potser és una oportunitat de fer un pas endavant a Espanya, però no en soc gaire optimista. Conec una mica el país i no soc gaire optimista", ha lamentat Guardiola.

El tècnic català, que veu la Lliga anglesa com un exemple per seguir, ha fet també una àmplia reflexió sobre el racisme.

"Haurien d'aprendre de la Premier. Aquí són molt estrictes. Però saben el que han de fer.

Òbviament el racisme és un problema a tot arreu, no només d'un lloc en concret. A tot arreu pensem que som millors que la resta, però tots venim de generacions passades que venen de tot arreu. Els nostres avantpassats van venir venir com immigrants, van venir de guerres, de dictadures... Vam haver de marxar a altres països i construir famílies en altres llocs i després tornar allà on has nascut. Les societats són així, i no només pel gènere o el color; per l'actitud. Creiem que el nostre país és millor que els altres i que la nostra llengua és millor que les altres. I com més viatges i més coneixes te n'adones que tots som el mateix, amb les mateixes pors i  les mateixes qualitats. És tan sols qüestió d'acceptar la diversitat com a fortalesa de la raça humana i ara mateix hi som molt lluny... Molt lluny.

Potser és una oportunitat de donar un pas endavant a Espanya, però no en soc gaire optimista. Conec una mica el país i no en soc gaire optimista."

 

ARXIVAT A:
Guardiola
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut