Lliga de Campions

L'emocionant discurs de Guardiola amb el Barça com a exemple

El tècnic de Santpedor també ha donat una lliçó a la roda de premsa, on ha dedicat unes emotives paraules sobre el fracàs en l'esport

Redacció Esport3Actualitzat

El Manchester City ha aconseguit arribar a la seva segona final de la Champions League. Les dues han tingut com a tècnic Pep Guardiola. El català torna a tenir una oportunitat per aconseguir aquest títol, que se li resisteix des que va sortir del FC Barcelona. Precisament després de la clara victòria contra el Reial Madrid, el mateix tècnic ha parlat de segones oportunitats.

I és que Guardiola ha estat contundent en afirmar que s'han tret l'espina que han tingut clavada des de l'eliminació de l'any passat a mans del Reial Madrid.

"Ens hem tret de dins un dolor que ens ha durat un any. L'eliminació de l'any passat va ser molt dura perquè vam jugar molt bé, igual que aquest any. El futbol i l'esport sempre t'ofereixen una segona oportunitat i l'hem aprofitat. Avui teníem moltes ganes de guanyar, i un any més tard som a la final de la Champions."

"Només sé que el Madrid és un fantàstic equip, no jutjaré què és el Reial Madrid. Poder guanyar-los com ho hem fet en una semifinal dona una gran satisfacció. Contra l'Inter podem perdre, però el plaer de com hem jugat i de ser en una final no ens ho treu ningú."

La part més emotiva de la roda de premsa ha arribat quan Pep Guardiola ha estat preguntat si arribar de nou a la final li permet tancar les ferides que ha tingut amb la Champions. Ha estat llavors quan el calalà ha tret el seu millor repertori amb un emotiu discurs sobre el fracàs, amb una menció especial al Barça.

"De vegades es diu que hem fracassat... Esteu dient que els contraris no tenen nivell? Les vegades que he perdut a la Champions, si jo i l'equip hem fracassat, és perquè la resta són dolents? Al Bernabéu potser dèieu que el City va jugar malament, però perquè no dieu que el Madrid va jugar bé? Ara direu, és que el Madrid ha estat malament, i per què no dieu que el City ha jugat bé? No es pot guanyar sempre, s'intenta i és el que hem fet en aquest club. I quan ho intentes molt, alguna vegada et toca i algun dia guanyarem la Champions. Jo soc culer, soc del Barça, tots ho sabeu. Vam tardar molt perquè vam perdre tres o quatre finals de l'antiga Copa d'Europa per poder-la guanyar. És tot."

Guardiola no només té l'oportunitat de guanyar la Champions, sinó que pot tornar a aixecar tres títols en una mateixa temporada. I és que després del pols que ha mantingut amb l'Arsenal durant tota la temporada, el City està a només un triomf de guanyar la Premier League.

Les paraules de Guardiola als seus jugadors

Joan Patsy, un dels homes de confiança de Guardiola a Manchester, ha revelat en una entrevista a Rac1 què va dir l'entrenador català per motivar els futbolistes abans de sortir al camp.

"Realment teniu ganes de jugar la final contra l'Inter de Milà?

A aquesta evocadora pregunta, els jugadors van contestar amb un contundent sí.

"Els hi va preguntar una vegada, una altra vegada... I, evidentment, van respondre que sí. I ell va dir-los: 'Ja sabeu el que heu de fer'"

Veurem si abans de la final contra l'Inter escull alguna banda sonora per motivar els seus jugadors, com va fer amb el mític "Viva la vida" de Coldplay en l'època del triplet. 

ARXIVAT A:
Guardiola
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut