Barça

Guardiola exculpa Ujfalusi i està convençut que l'equip superarà l'absència de Messi

La roda de premsa de Josep Guardiola, com era d'esperar, ha girat entorn de la lesió de Leo Messi, entre d'altres. El tècnic blaugrana s'ha mostrat convençut que l'equip superarà l'absència del davanter argentí, i ha celebrat que la baixa sigui curta. A més, ha volgut defensar Ujfalusi, el futbolista que el va lesionar, assegurant que està convençut que no volia fer mal al davanter argentí. D'altra banda, el tècnic blaugrana ha aconsellat als comentaristes esportius i als implicats en el món del futbol un exercici de responsabilitat a l'hora d'opinar.

Actualitzat
L'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, ha aconsellat avui als comentaristes esportius un exercici de responsabilitat a l'hora d'opinar, després de la polèmica generada per l'entrada de Tomas Ujfalusi a Leo Messi. El tècnic barcelonista ha recordat que en "l'opinió pública, cadascun té la seva responsabilitat i la seva consciència" quan es jutja l'actitud d'entrenadors i esportistes, i ha insistit que no té "cap càrrec de consciència en aquest sentit des que em vaig posar davant dels mitjans als 18 anys", ha dit.

Després d'interpretar els comentaris generats després de la lesió de Messi i exculpar Ujfalusi, Guardiola ha lamentat que "a vegades doni la sensació que al futbol tot hi val i jo crec que no. Hi ha una responsabilitat a l'hora d'emetre un discurs que arriba a nens i a gent gran. Jo no he dit -ha comentat- que cal parar un jugador per via civil o criminal, encara que per sort, dins de la gravetat, Messi podrà jugar en dues o tres setmanes".

Al tècnic se li han traslladat fins i tot alguns comentaris concrets de diversos periodistes, crítics amb el seu discurs, que Guardiola ha encaixat amb resignació. "Potser és així, potser tenen raó i sóc irònic, i desafiador, i pixo colònia", ha comentat.

La roda de premsa posterior al partit contra l'Atlètic de Madrid ha estat interpretada per diversos experts com una reacció de Guardiola en contra d'algunes persones de l'entorn mediàtic, però el tècnic ha recordat que va fer servir "la ironia" per subratllar que el seu equip "va merèixer guanyar, i no precisament pels àrbitres".

"Però difícilment podem lluitar contra això", ha afegit, "simplement procurar guanyar i jugar bé". També ha matisat que quan va apuntar que l'Atlètic guanyaria el Madrid si jugués amb la mateixa agressivitat que contra el Barcelona, volia expressar que "l'agressivitat és una cosa positiva, perquè és difícil guanyar si no es té agressivitat, que no és el mateix que la violència". "L'Atlètic no és violent, simplement vaig voler dir que per guanyar cal ser agressiu. A més, no hi ha equip que desitgi guanyar més el Madrid que l'Atlètic, aquesta era la meva reflexió", ha matisat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut