Handbol

Gassama i Cesáreo, dues catalanes al Mundial d'handbol

Han estat campiones en els diferents clubs per on han passat i ara volen ser-ho, també, amb la selecció espanyola, en un campionat del món que decidirà les medalles al Palau d'Esports de Granollers

Sebas GuimActualitzat

El Mundial femení d'handbol s'inaugura aquest dimecres a Torrevella, amb el debut d'Espanya contra l'Argentina. En l'equip que dirigeix José Ignacio Prades hi ha dues jugadores catalanes: Eli Cesáreo i Kaba Gassama. Són dues joves pivots, de 22 i 24 anys, respectivament, que busquen seguir creixent en la seva carrera professional.

Per a la jugadora del Bera-Bera, nascuda a Sant Joan Despí, el torneig arriba en un gran moment. Després d'haver guanyat dues lligues amb l'equip donostiarra i d'haver format part de la selecció espanyola subcampiona en el Campionat del Món que es va disputar al Japó, fa dos anys, Cesáreo mira amb optimisme el futur:

"Tinc molt clar el que vull. M'encantaria jugar la Champions, amb opcions de disputar-la. Al Mundial, hem d'anar a poc a poc, sense comparar-nos amb el que vam fer el 2019. Tot i això, les aspiracions són elevades i farem el possible per arribar a les rondes finals, que es diputen a Granollers."

Kaba Gassama és la tercera de quatre germans esportistes. Els dos més grans, Sekou i Mamadou, són professionals al futbol (al Màlaga) i handbol (a l'Sporting Club de Portugal). Ella va decidir-se per la pilota petita, al KH-7 Granollers. Però fa dos anys se'n va anar a les Neptunes de Nantes, on va guanyar la Lliga Europea, la segona màxima competició continental, després de la Champions League. Després d'aquell èxit, ara juga al Fleury Loiret, també francès.

 

La pivot vallesana no va entrar en la selecció definitiva que l'estiu passat va disputar els Jocs de Tòquio, així que el Mundial es presenta com una excel·lent oportunitat per reivindicar-se.

"L'objectiu principal és arribar a Granollers, per disputar els partits decisius a casa, amb la meva gent."

La selecció espanyola, abans d'un entrenament

La selecció espanyola s'estrena aquest dimecres contra l'Argentina en un grup teòricament assequible, en què també s'enfrontarà contra Àustria i la Xina. La segona fase del torneig també la disputarà a Torrevella. I no serà fins a les eliminatòries, a partir dels quarts de final, quan tots els partits passaran a jugar-se a Granollers.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut