Handbol

L'handbol femení català espera que el Mundial sigui el punt de partida d'un augment de llicències

Granollers acollirà tots els partits decisius del Mundial, que comença l'1 de desembre

Redacció Esport3Actualitzat

Queden menys de tres setmanes perquè comenci i es parla poc del Mundial femení d'handbol. Tot i que en algun moment es va contemplar la possibilitat d'endarrerir-lo per la crisi de la Covid a tot el món, el comitè organitzador es va mantenir ferm en la seva idea de tirar-lo endavant i, a partir de l'1 de desembre, amb la cerimònia d'inauguració, es donarà el tret de sortida a la XXV edició.

Fa dos anys la selecció espanyola es va proclamar subcampiona al Mundial del Japó. Però aquell equip que entrenava el granollerí Carlos Viver va viure un revés als últims Jocs Olímpics, on va quedar fora de la competició en la primera fase. Aquesta decepció va suposar el relleu del seleccionador espanyol, a pocs mesos vista de l'inici del Mundial, que es jugarà, en la fase decisiva, precisament a la seva ciutat, Granollers.

Aquest fet, i que a nivell de jugadores catalanes n'hi ha ben poques que puguin arribar a entrar en la llista definitiva, no ha desmoralitzat els membres de la Federació Catalana d'handbol, que esperen aprofitar el ressò del Mundial Femení a Granollers per consolidar el creixement de practicants. Tot dependrà de la gestió post-Mundial que se'n faci.

Cal tenir en compte que en el projecte inicial tota la competició s'havia de disputar a Catalunya i a Castelló, i al final, les comarques de Lleida i Tarragona van caure del projecte i s'han substituït per les del País Valencià. Només Granollers s'ha mantingut ferm des del primer moment, i tota la lluita per les medalles es viurà al Palau d'Esports de la capital vallesana.

Granollers i Sant Quirze, els equips de referència

El Mundial arriba a Catalunya la temporada que dos equips catalans juguen a la Divisió d'Honor Femenina. Tot i que l'handbol català havia arribat a tenir fins a tres equips a la Divisió d'Honor, Castelldefels, Molins de Rei i OAR Gràcia, ara feia set anys que no es vivia un derbi a la màxima categoria. I aquest diumenge, Granollers i San Quirze s'enfrontaran en la novena jornada de Lliga.

Un partit que arriba amb els equips més igualats respecte a la final de la Supercopa de Catalunya del mes d'agost passat, amb victòria clara de les granollerines, i que oferirà Esport3 en directe (11.30).

Els clubs del Vallès són els grans referents ara mateix de l'handbol català, però el gran treball que estan fent altres clubs de Divisió d'Honor Plata i ara el Mundial femení que s'acosta, poden ser una gran injecció per augmentar la popularitat d'aquest esport i, de retruc, el nombre de practicants.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut