Tenis

Ferrer i Nadal s'enfrontaran en la final del Masters 1000 de Roma

Rafa Nadal i David Ferrer disputaran aquest diumenge la final del Masters 1000 de Roma, una autèntica batalla entre dos gladiadors de la terra batuda. En la primera semifinal, Ferrer s'ha desfet de Fernando Verdasco per 7-5 i 6-3 aprofitant que el madrileny ha acabat fos després d'encadenar la final de Montecarlo i el títol al Godó. Per la seva banda, Nadal ha hagut de suar de valent per acabar amb la resistència d'Ernests Gulbis. El letó, botxí de Roger Federer a la segona ronda, ha plantat cara al mallorquí, que s'ha acabat imposant per 6-4, 3-6 i 6-4 després de gairebé tres hores d'intensa lluita.

Actualitzat
Rafa Nadal ha hagut de patir de valent per aconseguir la classificació per a la final del torneig de Roma. El mallorquí, el gran emperador de la terra batuda, s'ha topat amb l'oposició del letó Ernests Gulbis, que ha venut molt cara la seva pell a la pista central del Foro Italico. El botxí de Roger Federer en la segona ronda ha estat a punt de culminar una nova gesta davant d'un Nadal que ha necessitat el seu millor tenis per evitar una sorpresa majúscula.

Després de gairebé tres hores d'intensa lluita, Nadal s'ha acabat imposant en tres sets per 6-4, 3-6 i 6-4, tot i que Gulbis ha tingut les seves opcions i defensarà contra David Ferrer el títol aconseguit l'any passat en aquest mateix escenari.

Ferrer pot amb un Verdasco fos

Fernando Verdasco no ha pogut allargar la impressionant trajectòria que estava protagonitzant i s'ha quedat sense final a Roma. Tot i lluitar pel títol a Montecarlo i endur-se el Godó, el tenista madrileny s'ha vist obligat a claudicar davant la fortalesa de David Ferrer i s'ha acomiadat del torneig italià. A diferència del que va succeir en la semifinal de Barcelona, l'alacantí ha pogut aquest cop replicar el joc d'un Verdasco que no ha sabut aprofitar el seu bon inici (dominava el primer set 1-5) i ha acabat enfrontant-s'hi sense oferir gaire resistència.

Verdasco estava en un moment dolcíssim de forma però aquest cop no ha pogut repetir el bon paper que va mostrar a Montecarlo i al Godó, i s'ha hagut d'acomiadar abans d'hora del torneig de Roma.

Tot i començar la semifinal davant Ferrer a un nivell espectacular, Verdasco s'ha fos fins a tal punt que ha desaprofitat un 1-5 a favor. El primer set semblava dat i beneït però l'alacantí ha començat a guanyar punts i, davant la desfeta del madrileny, ha remuntat fins a adjudicar-se la primera mànega per 7-5. En el segon set, les cames de Verdasco s'han ressentit de l'esforç fet en les setmanes anteriors i David Ferrer ho ha aprofitat per sentenciar sense passar angúnies per 6-3.

Nadal ja ha guanyat el torneig de Roma en quatre ocasions i és el gran favorit davant de Ferrer. Dels 13 enfrontaments que hi ha hagut entre els dos tenistes, 10 han estat favorables al de Manacor.

Anar al contingut