Aventura

Esport3 estrena els primers capítols de l'Olympic Route de Sergi Mingote

El muntanyenc català està fent un recorregut per Europa amb bicicleta per donar a conèixer de forma sostenible la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2030

Miquel RibasActualitzat

El Canal Esport3 estrena els primers capítols del projecte Olympic Route de l'alpinista de Parets del Vallès Sergi Mingote. El muntanyenc està fent un recorregut per Europa amb bicicleta per donar a conèixer de forma sostenible la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2030. Va sortir de l'Estadi Olímpic el 22 de juny i té previst acabar el 16 d'agost a Atenes. La aventura té una durada de 60 dies al llarg de la qual recorrerà 7.000 quilòmetres. El viatge és en solitari i pel camí 14 ascensions a cims emblemàtics dels Pirineus, els Alps i les Dolomites, tots en parcs naturals o reserves de la biosfera.

Aquest dimecres, 8 de juliol, a les 20:05, i dijous 9 a la mateixa hora, s'estrenen els primers capítols de la sèrie, que aniran emetent-se cada setmana fins a mitjans d'agost.

Dimecres gaudirem de l'ascens a cinc cims dels Pirineus. El Comapedrosa, 2.942 m, a Andorra, i ja en el Pirineu català -Pic Rodó de Canalbona (3.005 m), punta Gabarró (3.114 m), Pica d'Estats (3.143 m) i pic Verdaguer (3.133m)- Mingote va estar acompanyat per Carlos Garranzo, Lluís Cortadellas, Laia Alsina, Josemi Herrera, Miquel, Agustin Abanades, Joan Soto, amb una deficiència visual del 85%, i Sean James.

Dijous farà els cinc cims del Pirineu aragonès -pic de la Maladeta (3.308 m), pic Abadías (3.271 m), pic de Corones (3.291m), Agulla Daviu (3.364 m) i Aneto (3.404 m). Sergi Mingote va estar acompanyat per sis alpinistes. Joan Soto, Agustín Abanades, Carlos Garranzo i Pau i Sean James. El grup va ser liderat pel basc Jonatan Garcia, establert a Benasc, amb més de 100 ascensions per tot tipus de vies a l'Aneto.

En aquests moments, Sergi Mingote és a Còrsega per pujar a la muntanya més alta de l'illa -Monte Cinto (2.706 m) – abans de tornar al vell continent i afrontar diverses ascensions a les Dolomites i els Alps camí del mont Olimp, a Grècia, on finalitzarà l'Olympic Route.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut