Handbol

Espanya debuta en l'Europeu amb una sorprenent derrota a mans d'Hongria (28-35)

La selecció espanyola d'handbol ha debutat amb derrota davant d'Hongria (28-35) en l'Europeu que es disputa a Noruega. Els homes de Juan Carlos Pastor no han estat a l'altura de les expectatives i a l'equador de la primera meitat han vist com l'equip magiar marxava en el marcador. En la represa, el combinat espanyol ha endurit la defensa per tal de reduir distàncies, però la solidesa hongaresa ha estat notable i s'ha acabat enduent l'enfrontament. El pivot blaugrana Garabaya, amb vuit gols, ha estat el màxim golejador del matx, mentre que per part hongaresa han sobresortit Ivancsik i Nagy, amb sis dianes cadascun.

El combinat espanyol tractava de prolongar a Bergen la ratxa de quatre victòries consecutives en partits oficials davant d'Hongria, contra qui no perdia en un torneig oficial des dels Jocs Olímpics de Seul 88 (16-26). Davant de l'absència de Barrufet i de les molèsties d'Hombrados, el porter titular ha estat José Manuel Sierra.

Espanya ha començat amb una defensa 5-1 amb Raul Entrerríos com a avançat i buscant el joc d'atac a través dels extrems, davant de la sensible baixa al pivot de Rolando Uríos. Els primers compassos han estat de gran igualtat, però els hongaresos s'han avançat per primera vegada en el minut 12 (7-8). Els homes de Juan Carlos Pastor es precipitaven a l'hora de sortir al contraatac, fet que provocava pèrdues de pilota i desajustaments defensius. A més, el porter Puljezevic estava molt encertat sota pals. Davant d'un sorprenent parcial de 0 a 3 a favor dels magiars amb superioritat numèrica espanyola, el tècnic estatal ha tornat a apostar per una dura defensa 6-0, que ha servit per retallar distàncies abans del descans (12-14).

El combinat espanyol ha sortit amb més empenta en el segon temps i dues dianes de Juanín i d'Iker Romero han posat la igualada (14-14). Els hongaresos han seguit mantenint l'efectivitat, mentre que Espanya anava a remolc i intentava eixugar el desaventatge cada cop més a la desesperada. A un quart d'hora per al final, Hombrados ha substituït Sierra per mirar de frenar els atacs hongaresos. Amb sis gols per sota, Juan Carlos Pastor ha ordenat una defensa mixta pressionant que ha donat els seus fruïts, ja que l'equip estatal ha reduït distàncies i encara creia en la remuntada. Però tot ha estat un miratge, perquè Hongria ha continuat mostrant-se molt sòlida i ha donat una de les primeres sorpreses de l'Europeu 08.