Barça

Eric Garcia: "El meu somni és triomfar al Barça"

El central de Martorell torna al club blaugrana. "Tant de bo pugui guanyar la Champions aquí", ha confessat en la seva presentació. Firma per cinc anys i tindrà una clàusula de rescissió de contracte de 400 milions d'euros

Redacció Esport3Actualitzat

"És un somni fet realitat". Així defineix Eric Garcia el seu fitxatge pel Barça. Torna a casa més madur i amb la màxima il·lusió.

"El meu somni era jugar al primer equip del Barça. Canviar-me avui al vestidor del Camp Nou ha estat una alegria immensa. Ja tinc ganes que comenci la temporada."

Per demarcació i per currículum, és inevitable comparar-lo amb Gerard Piqué. "A tothom li agrada. És el millor central que hi ha hagut en els últims 10 anys. Serà també una exigència per estar al mateix nivell que ell", ha confessat l'ex del Manchester City. Eric Garcia no ha amagat la seva ambició com a blaugrana.

"Estaré defensant els colors del Barça. I això implica guanyar. Som un club guanyador i jo soc una persona que li agrada guanyar. El meu somni és triomfar al Barça. Tant de bo pugui guanyar la Champions aquí."

Eric Garcia és un producte del planter blaugrana i company de generació amb Ansu Fati. Van compartir moltes experiències, i molts èxits.

"Tenim una relació molt propera des d'alevins. És una persona que m'estimo molt. De petits, ja dèiem que volíem jugar junts al Camp Nou. És un grandíssim jugador i tornarà a un nivell altíssim, segur."

Laporta i Eric Garcia durant la presentació del jugador (EFE)

Joan Laporta ha obert l'acte de presentació amb un agraïment cap al jugador, "per les ganes de tornar a casa". "Fem una incorporació d'una persona amb molt recorregut, preparat per donar-nos els èxits que volem. Recuperem per al Barça un home de casa nostra", ha afegit el president blaugrana. També Mateu Alemany, director de futbol, ha volgut destacat el "sacrifici" que ha hagut de fer el jugador per tancar l'etapa a Manchester i comprometre's amb el Barça.

Firma fins al 2026

Eric Garcia és el segon fitxatge del Barça per a la temporada 2021-22. L'endemà d'anunciar-se la incorporació de Sergio "Kun" Agüero ha arribat un altre anunci esperat. El central català, de 20 anys, firma per cinc temporades, fins al juny del 2026, i tindrà una clàusula de rescissió de contracte de 400 milions d'euros.

Garcia arriba lliure de contracte al Barça i s'incorporarà al club a partir de l'1 de juliol, quan hagi expirat la seva vinculació amb el Manchester City. 

Eric Garcia es fa la foto al Camp Nou (EFE)

El central català va passar gran part de la seva etapa formativa al Barça, on ja va destacar com a promesa de futur, però va marxar al Manchester City en edat juvenil. Allà, de la mà de Pep Guardiola, ha debutat al primer equip. El seu desig de tornar al Barça va fer que no acceptés la proposta de renovació del club anglès.

"Molt content de tornar al Barça"

"Estic molt content de tornar al Barça. Vaig estar nou anys aquí i és un somni poder defensar aquests colors", confessa Eric Garcia en les seves primeres paraules com a blaugrana. El central català  es mostra agraït a Pep guardiola per la seva etapa al City: "He tingut la sort d'estar en un altre equip guanyador com és el Barça. He guanyat molta experiència, estic molt agraït per la confiança que el Pep em va donar".   

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut