Xavi durant un entrenament amb el Barça
Barça

Xavi: "Hem de transformar la il·lusió en resultats"

"Venim a reiniciar un projecte." En la roda de premsa prèvia al derbi, el nou entrenador del Barça s'ha mostrat il·lusionat i "menys nerviós que quan era futbolista"

Redacció Esport3Actualitzat

Passi el que passi al terreny de joc, el Barça-Espanyol de la jornada 14 de la Lliga 2021-22 entrarà a la història per ser el primer partit en què Xavi Hernández dirigirà l'equip culer des de la banqueta.

Durant la roda de premsa prèvia al partit de demà al Camp Nou (21.00), que s'ha pogut seguir en directe per Esport3, Xavi s'ha mostrat il·lusionat i "menys nerviós que quan era futbolista", però per començar ha volgut subratllar una crida a l'afició abans de l'estrena d'un projecte que ha dit venir a "reiniciar":

"Demà la necessitarem. Aquest positivisme que s'ha generat a l'entorn de l'afició l'hem de transformar en resultats. Són tres punts importantíssims perquè no estem a la millor posició. El Camp Nou ha de ser un fortí. Aquesta temporada el públic s'ha de sentir orgullós de l'equip encara que no guanyem".

Com a jugador, l'egarenc va ser un col·leccionista de derbis: 36 de disputats, amb un balanç de 25 victòries i 6 gols, així que sap quin partit els espera i ha assegurat tenir ben analitzat el joc del rival ciutadà:

"Haurem de controlar el tema anímic, hi haurà molta tensió, però els he dit que estiguin tranquils. L'Espanyol és un conjunt molt sòlid, amb un gran entrenador i jugadors de talent en atac. També tenen força física i recursos d'estratègia".

Conscient de la importància dels resultats

La paraula resultadisme no és al diccionari del nou entrenador del Barça, però no ignora la transcendència que té el marcador en un club com el Barça:

"La nostra via per guanyar és jugar bé al futbol, no especular, crear posicions, joc de posició, però som conscients que ens jutjareu pels resultats".

Tot i el poc temps que porta al capdavant de l'equip, el terrassenc posa bona nota als primers dies de convivència amb els seus nous pupils. L'actitud l'ha convençut:

"Estem molt satisfets per la predisposició i l'actitud dels jugadors. Hem de ser una pinya, i el que he vist als entrenaments és molt positiu: hem vist molta intensitat i ritme".

I ha seguit avaluant la feina de la setmana, però ara centrant-se en les aptituds i adquisició de nous conceptes:

"Hem intentat implantar el model de joc. No hem tingut gaires entrenaments per treballar junts, però hi ha molts jugadors que ja coneixen la nostra idea. Hem de treballar com un bloc, tant els defenses com els davanters".

Abans de dirigir-se a l'entrenament programat per les 18.00, Xavi ha tornat a reivindicar l'ordre al vestidor, però "sense ser sergent".

Noms propis: Dani Alves, Gavi i Coutinho

A preguntes dels periodistes, l'entrenador s'ha desfet en elogis cap a alguns dels noms propis de la plantilla que estan d'actualitat. De l'últim d'arribar, Dani Alves, ha assegurat que "ve a sumar en tot":

"És un futbolista espectacular, té ànima, esperit positiu... Està molt bé físicament, hem vist els seus últims partits, la llàstima és que no pugui jugar fins al gener".

Sobre la sensació de la temporada, el jove de 17 anys Gavi, l'ha definit com a "comodí":  

"És versàtil i té un contra un. Ja és una realitat, ha marcat diferències en partits d'alt nivell. Un bon comodí per jugar en moltes posicions".

Finalment, ha sorprès mostrant-se confiat en l'aportació de Coutinho d'ara endavant, sempre que se'l pugui "recuperar anímicament":

"Té talent innat i pot fer gols. L'hem de recuperar. Si juguem com volem, atacant espais i jugant a prop de l'àrea, és un jugador que pot ser important. Depèn d'ell, el talent el té, l'hem de recuperar psicològicament. Si tot va bé, tindrà minuts".

Entrenament amb visita

Després de la roda de premsa, Xavi ha anat al camp Tito Vilanova de la Ciutat Esportiva per dirigir la sessió d'aquesta tarda. Un entrenament que ha comptat amb la visita del vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i del membre de la direcció esportiva Jordi Cruyff, exjugador tant del Barça com de l'Espanyol. Tots dos han saludat la plantilla, amb especial atenció a la gran novetat de la setmana, Dani Alves.

Jordi Cruyff saludant Dani Alves (Reuters)
ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut