Barça

Xavi és el jugador del Barça amb més derbis disputats contra l'Espanyol

El de Terrassa és el blaugrana que ha disputat més partits contra l'Espanyol (36), que és l'equip al qual ha guanyat més vegades, 25 victòries, i també el rival al qual ha marcat més gols, 6

Laura Brugués SalóActualitzat

Xavi Hernández és el jugador del Barça amb més derbis disputats, 36. El primer fa 23 anys, quan ell en tenia 18. De fet, l'Espanyol és l'equip al qual Xavi ha guanyat més vegades, 25 victòries, i també el rival al qual ha marcat més gols, 6 entre Lliga, Supercopa i Copa. El primer gol, el 2000 amb un xut potentíssim.

"Un derbi sempre és especial . Des de ben petits que sempre hem tingut aquesta rivalitat a Catalunya, però una rivalitat sana", explicava Xavi el febrer del 2009.

 

Ara bé, tot i que Xavi parlés llavors d'aquesta rivalitat sana entre el Barça i l'Espanyol, un derbi és un derbi i tothom el vol guanyar.

"Són partits especials, els derbis, perquè si guanyes surts reforçat i amb una moral important", explicava el de Terrassa aquell 2009.

Als derbis Xavi ha viscut de tot. Des de guanyar el títol de la Supercopa d'Espanya a què va contribuir amb un gol a la tornada. Partits amargs com el del tamudazo. O el dia que li va sortir l'espatlla de lloc i acabaria passant pel quiròfan. Fins i tot va protagonitzar una polèmica, la del penal que li van assenyalar a Baena per una caiguda de Xavi dins l'àrea.

L'últim derbi com a jugador va representar el seu partit número 500 a Primera Divisió. Dissabte viurà el primer com a entrenador.

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut