Max Verstappen celebrant la victòria a Yas Marina
Max Verstappen celebrant la victòria a Yas Marina (Reuters)
Fórmula 1

Verstappen no té pietat i suma una nova victòria al Gran Premi d'Abu Dhabi

El neerlandès ha deixat en 15 el rècord de triomfs i Charles Leclerc li ha guanyat el pols a Checo Pérez pel subcampionat

Àlex ÁvilaActualitzat

L'última cursa de l'any, al circuit de Yas Marina, tenia l'únic al·licient de la lluita pel subcampionat. El pols entre Charles Leclerc i Checo Pérez ha caigut del costat del monegasc. Ferrari, molt qüestionat durant tot l'any, ha fet una de les millors estratègies per posar contra l'espasa i la paret a Red Bull.

Leclerc ha allargat la primera aturada i només ha passat una vegada per box. A diferència del mexicà, que ha canviat dos cops de pneumàtics amb l'esperança de superar al monegasc al tram final de la cursa, però no ha estat així. 

La pugna entre els dos pilots ha estat per la segona posició, tant al campionat com a la cursa. I és que Max Verstappen s'ha tornat a mostrar intractable. Pole position i victòria, 15a de la temporada, una fita que només ell ha pogut assolir a la història de la Fórmula 1.

Per darrera, Carlos Sainz s'ha beneficiat dels problemes de Lewis Hamilton i ha acabat quart. El britàni s'ha vist obligat a retirar el seu monoplaça a la darrera volta. Igual que Fernando Alonso, tot i que l'asturià ho ha fet a la volta 26. Punt final amarg d'una relació que s'ha degradat en excés les últimes setmanes.


Dia de comiats

Tot un tetracampió del món ha corregut per última vegada en un Fórmula 1. Sebastian Vettel ha rebut tot de reconeixements durant el seu darrer cap de setmana al Gran Circ. Samarretes de pilots amb "Danke Seb" o detalls com el de Fernando Alonso, que s'ha personalitzat el casc en honor de l'alemany, han estat bona mostra de la importància que ha tingut Vettel en aquest esport. 

Desena posició per al pilot d'Aston Martin en el seu comiat en una cursa en què ha anat de més a menys. Una mala estratègia l'ha deixat molt endarrerit després de la seva aturada a boxes.

Un altre que ha dit adeu, de moment, és Daniel Ricciardo, que va ser company a Red Bull de Sebastian Vettel el 2014. L'australià ha confessat que necessita com a mínim un any sabàtic per intentar tornar amb més força en un futur.


Resultat del Gran Premi d'Abu Dhabi

 

Anar al contingut