DAKAR 2024

Nani Roma i Laia Sanz es colen al top 15 d'un Dakar amb Sainz segon

Laia Sanz firma la seva millor posició en cotxes i Nacho Cornejo és nou líder en motos

Redacció Esport3Actualitzat

La quarta etapa del Dakar ha dut un canvi en la classificació general de motos, que ara lidera el xilè Nacho Cornejo. En cotxes, victòria d'etapa per a l'excampió del món de ral·lis Sébastien Loeb, mentre que Carlos Sainz, segon, ha cedit terreny respecte al líder, el saudita Al-Rajhi. Magnífica etapa per a Nani Roma i Laia Sanz, que han aconseguit arribar entre els 15 primers.

  • Etapa extensa amb 631 quilòmetres entre Al-Salamiya i Al-Hofuf. 299 quilòmetres són de tram cronometrat i 332, d'enllaç.  Els corredors han dormit en tendes de campanya i només han pogut arreglar els cotxes durant dues hores. Es tractava de l'etapa semimarató, abans d'encarar una jornada de transició, la més curta del Dakar 2024.
  • El pilot francès Sébastien Loeb ha aconseguit la primera victòria d'aquesta edició amb un temps de 2 hores 36 minuts, un temps que ha servit per capgirar la cursa, que semblava controlada per Al-Attiyah, company d'equip. El saudita Al-Rajhi, però, consolida la primera posició a la general en afegir 14 segons de diferència sobre Al-Attiyah, que és tercer. Carlos Sainz es manté en la segona posició a 4 minuts 19 segons d'Al-Rajhi.
  • Gran inici de Dakar per a Laia Sanz: ha arribat 14a i ha marcat d'aquesta manera el seu millor registre en cotxes. A 16 minuts 38 segons ha millorat la 16a posició que va fer a la segona etapa. A la general la pilot de Corbera de Llobregat és 17a.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laia Sanz (@laiasanz_85)

 

  • Nani Roma ha estat 13è, amb una molt bona etapa, i això li permet somiar també amb una desena posició a la general. De moment, és 15è a la classificació.
  • En motos, després de la victòria de Kevin Benavides en la tercera etapa, en la quarta s'ha imposat el xilè Nacho Cornejo i li ha pres d'aquesta manera el liderat de la general a Ross Branch per 75 segons.
  • El castellonenc Joan Barreda ha acabat sisè a 7:15 del sud-americà.
  • Pau Navarro: Després de ser evacuat al campament, l'equip mèdic del Dakar ha fet proves per determinar l'abast de la lesió i els resultats de les anàlisis han determinat que pateix una fractura d'escafoides a la mà dreta i per aquest motiu el jove pilot català no pot seguir a la cursa.

El Dakar, minut a minut:

 



Aquest és el programa resum de la quarta etapa:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut