Valteri Bottas ha fet la "pole" del GP de la Gran Bretanya (EFE)
Fórmula 1

Els Mercedes no perdonen en la classificació del GP de la Gran Bretanya de Fórmula 1

Malgrat els bons resultats de Ferrari i de Red Bull en els entrenaments lliures, Valtteri Bottas sortirà des de la "pole" i Lewis Hamilton, des de la segona posició

Francesc RosésActualitzat

A l'hora de la veritat no hi ha hagut sorpresa a Silverstone i Valteri Bottas ha aconseguit fer la "pole" en el GP de la Gran Bretanya i el seu company a Mercedes s'ha assegurat la segona posició. Malgrat els bons resultats que els Ferrari de Charles Leclerc, que ha acabat tercer, i de Sebastian Vettel, sisè, i els Red Bull deMax Verstappen, quart, i de Pierre Gasly, cinquè, els monoplaces de l'equip de l'estrella han signat un altre doblet en la sessió de classificació disputada aquest dissabte en el traçat anglès.

Ajustadíssima sessió de classificació pel Gran Premi del Regne Unit. Valtteri Bottas ha obtingut la "pole" però menys d'una dècima de segon ha separat als tres primers classificats , i un segon entre els set més ràpids. Lewis Hamilton ha marcat el segon millor temps i Charles Leclerc ha tornat a ser el millor pilot de Ferrari i ha estat tercer davant Max Verstappen. Sebastian Vettel, sisè fins i tot s'ha vist superat per Pierre Gasly, el company de Verstappen a Red Bull.
Aquesta ha estat la quarta pole de la temporada per Valtteri Bottas, que com els rivals més directes, excepte Vettel, ha fet el temps per passar a la Q3 amb pneumàtics mitjans, que seran els que aquests pilots hauran de fer servir en la sortida. El pilot alemany de Ferrari, molt discret durant tota la jornada, estarà darrera d'ells en l'engraellat, però amb pneumàtics més tous i més adherents per aquell instant. Tot i que el ritme de carrera dels Mercedes era superior al de tots els rivals en les simulacions que es van dur a terme divendres, les millores que han fet Ferrari i Red Bull, podrien contrarestar les diferencies durant la celebració del Gran Premi.
Carlos Sainz no ha pogut passar a la Q3 i ocuparà el tretzè lloc en l'engraellat de sortida. El seu company a McLaren, Lando Norris, si ha passat a la Q3 i sortirà vuitè. El pilot madrileny no trobava explicació a la pèrdua inesperada d'eficàcia que ha tingut el seu McLaeren en la disputa de la Q2.

 

Anar al contingut