Elia Canales es preparar per als Jocs de Tòquio (@eliacanales01)
TIR AMB ARC

Èlia Canales entrena a casa amb el seu arc per continuar la seva progressió a Tòquio 2021

La tiradora Èlia Canales, amb només 18 anys tenia moltes opcions de ser una de les més joves de la delegació espanyola als Jocs de Tòquio. L'ajornament olímpic se'l pren amb filosofia; podrà pulir detalls i estudiar millor la selectivitat. Això sí, de moment li toca entrenar-se a distàncies curtes des de dins de casa.

Jordi BentanachsActualitzat

Es pot entrenar tir amb arc en un pis? Si et dius Èlia Canales la resposta és sí. No a la distància a la que està acostumada de 70 metres però sí a uns 5. La qüestió és no deixar d'entrenar per no perdre tècnica de tir.

Amb 18 anys, l'Èlia tenia opcions de ser la membre més jove de la delegació espanyola a Tòquio. Campiona d'Espanya absoluta, or en la Copa del Món, la seva cita més important al juliol ha deixat de ser olímpica.

 El millor en aquesta situació és mirar la part bona i tinc més temps per preparar-me la selectivitat i entrar a la universitat bé.

Mentre fa colzes a casa seva d'El Catllar, dubtant entre si optarà per enginyeria mecànica o arquitectura, entrena amb l'equip estatal a distància. Mitjançant videotrucades el seleccionador Elias Cuesta es fixa més que en la punteria en els possibles vicis que es poden adquirir tirant sol.

 Estem entrenant tots junts per videotrucada. Uns estan a Madrid, altres a Galícia, altres a Andalusia; cadascú a casa seva.I l'entrenador ens va corregint.

 

Els últims entrenant pels Jocs

La Federació de Tir amb Arc va ser la que més va lluitar la preparació per als Jocs. Mentre a l'estat s'augmentaven les prohibicions que dificultaven l'entrenament dels esportistes d'elit i el Comitè Olímpic Japonès encara no decidia l'ajornament, van acordar avançar l'stage de preparació previst a Turquia, on les mesures de restricció encara no havien arribat. A la ciutat turca d'Antalya, que era una de els seus de les proves de Copa del Mon que havien de reapartir els bitllets per als Jocs, s'hi havien instal·lat diferents seleccions nacionals. Finalment però quan el COI i els organitzadors van passar els jocs a 2021 van decidir tornar a casa. 

 

La progressió de l'esportista del Club de Tir amb arc Constantí fa pensar que el 2021 arribarà més preparada al moment més somiat per qualsevol esportista. Treballa per ser-hi en la modalitat individual, per equips i mixte.

La motivació d'aquest any era lluitar la plaça per als Jocs Olímpics, però hem de lluitar per l'any que ve. No perquè sigui més lluny hem de lluitar menys.

Anar al contingut