Ruth Beitia suma dues medalles olímpiques al seu palmarès (CSD)
Atletisme

El TAS atorga a Ruth Beitia la medalla de bronze dels Jocs Olímpics de Londres 2012

La desqualificació de Svetlana Shkólina permet a la ja retirada saltadora càntabra assolir el bronze olímpic i la plata mundialista de Moscou 2013. A l'atleta russa l'han desposseït de tots els resultats assolits entre el 16 de juliol del 2012 i el 31 de desembre del 2014

Han hagut de passar nou anys perquè Ruth Beitia es pugui penjar al coll la medalla de bronze en la disciplina de salt d'alçada dels Jocs de Londres 2012. La càntabra va quedar classificada en quarta posició, al darrere de la russa Svetlana Shkólina. Però Shkólina va donar positiu per dopatge i aleshores va començar un llarg camí de recursos que ha acabat amb la decisió definitiva del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS), que ha revocat el recurs de cassació presentat per l'atleta russa. Una revocació que no ha estat total, ja que li han reduït la sanció de 4 anys a 2 anys i nou mesos. El càstig va entrar en vigor a partir de l'1 de febrer del 2019.

D'aquesta manera la justícia esportiva arribava al final del seu camí i la medalla de bronze ha anat a parar, definitivament, a Ruth Beitia, que afegeix aquest metall a l'or que va aconseguir en els Jocs de Rio 2016. De retruc, l'atleta càntabra puja un graó en el podi del Mundial d'atletisme que es va disputar a Moscou el 2013, i passa del bronze a la plata, després de la desqualificació de l'atleta russa. Una plata mundialista compartida amb la també russa Anna Txitxerova. Beitia, amb el bronze de Londres, suma 16 medalles en les grans competicions internacionals i, juntament amb Fermín Cacho, són els únics atletes de l'estat espanyol que han guanyat dues medalles olímpiques en atletisme.

Anar al contingut