Pancarta en honor a Xavi, al Camp Nou
Pancarta en honor a Xavi, al Camp Nou
Barça

El somni de Xavi Hernández

Agafa el timó del vestidor del Barça per refer l'equip i imposar l'estil que va fer victoriós el Barça

Josep CochActualitzat

Xavi Hernández ho havia manifestat de totes les maneres des que va començar la seva trajectòria com a entrenador a la banqueta de l'Al-Sadd. Fins i tot en anglès:

"El meu somni és entrenar el Barça. Ho he dit molts cops, en moltes entrevistes."

Un dels debats que sempre ha girat al voltant de Xavi és si estava preparat per conduir un equip com el Barça quan la seva experiència com a tècnic es limita a l'Al-Sadd de la Lliga Qatariana. L'egarenc sempre ho ha tingut clar:

Estic preparat, ho estic, ho sento, sinó no ho diria. Soc una persona bastant honesta, i el que no vull és enganyar ningú. Hem sento preparat. Conec el club, conec el futbol i conec l'entorn.

Xavi Hernández tenia contracte amb l'Al-Sadd fins al 2023. Amb l'equip qatarià ha guanyat set títols des que va assumir la seva direcció l'any 2019. L'últim, la setmana passada: la Copa de l'Emir, en imposar-se a l'Al-Rayyan a la tanda de penals. El nom de Xavi sempre havia sonat com a futur tècnic del Barça, el que no estava gens clar era quan li arribaria l'oportunitat. En les darreres eleccions, el seu nom va estar en boca de totes les candidatures.

El documental "L'últim partit", en homenatge a Johan Cruyff, recull una conversa molt distesa entre l'exentrenador blaugrana i un jove Xavi Hernández. L'egarenc encara era futbolista, però ja va rebre algunes indicacions de Cruyff si mai tenia decidit fer el salt a les banquetes.

 

Sempre se l'ha considerat l'hereu natural de Pep Guardiola, primer a la gespa, després a la banqueta. El model de joc amb el segell Barça ha estat la seva vida. En l'etapa de jugador, ell era el garant del model. Un Xavi Hernández absolutament impregnat de l'esperit cruyffista. I així l'hi explicava el tècnic neerlandès:

Tu has de prendre les decisions per coneixement. L'única manera per sobreviure és si pots enviar el president a fer punyetes, que no s'hi posi. I si no, bona nit. Si tu tens aquesta força mental, de caràcter, ets un entrenador d'un primer equip com el Barcelona.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut