Busquets, durant el partit contra el Nàpols a San Paolo (@FCBarcelona_cat)
Futbol

El que resta de la Champions apunta a Lisboa, inclòs el Barça-Nàpols

La UEFA té decidit resoldre la competició a la capital portuguesa i fins i tot les tornades dels vuitens de final es podrien jugar a Lisboa

Redacció Esport3Actualitzat

La UEFA ha d'anunciar la setmana que ve, en el marc del Comitè Executiu convocat pel dimecres 17 de juny, com es resolen les competicions europees. Però les decisions es van filtrant de tal manera que a hores d'ara ja se sap cap a on apunten les intencions de l'organisme europeu. Així, si dimarts transcendia que la Champions femenina es disputaria en forma de final a 8 al Pais Basc, els rumors que fa dies que apunten a Lisboa com a seu de la final de la Champions cada cop són més insistents.

No només això: la capital portuguesa allotjaria a porta tancada tot el que queda de la competició, segons publica el diari alemany Bild. I això implica, per començar, que els partits de tornada pendents de vuitens de final, inclosos el Barça-Nàpols i el Manchester City-Reial Madrid, es jugaran a Lisboa.

Un cop superats els vuitens, tant els quarts de final com les semifinals es jugaran a partit únic, d'acord amb aquesta informació. Ara bé, altres fonts, com Sky Italia, apunten que la tornada dels quatre vuitens pendents s'acabaria jugant a porta tancada a la seu prevista: Barcelona, Manchester, Londres (Chelsea-Bayern) i Torí (Juventus-Lió).

En comunicació amb el Barça, el club blaugrana assegura que compta jugar el Barça-Nàpols el 8 d'agost al Camp Nou, i creuen que s'acabarà jugant a l'Estadi. En canvi, sí que tenen coll avall el format de final a vuit a partir de quarts i amb seu a Lisboa, un viatge molt més còmode per a l'expedició blaugrana.

La concessió de l'organització de la final a 8 -o "final a 12"- de la Champions a la Federació Portuguesa implica que Alemanya, que també aspirava a organitzar-la -es va parlar tant de Munic com de Frankfurt- es quedaria amb l'organització del que queda de l'Europa League. La candidatura de Madrid mai va tenir gaires opcions d'acollir la màxima competició masculina, tot i que a la Federació Espanyola li ha tocat finalment organitzar la Champions femenina.

Aquestes decisions, pendents de ser ratificades la setmana que ve, aclareixen el panorama. La UEFA reserva el mes d'agost per resoldre les tres competicions, tot i que hi ha pressions de les lligues perquè s'avanci la data de la final de la Champions, prevista per a finals de mes, perquè l'inici dels campionats nacionals no s'endarrereixi massa.

 

 

Anar al contingut