Lewis Hamilton s'ha mostrat intractable a Abu Dhabi (Reuters)
Fórmula 1

El Mundial de F1 s'acaba amb triomf de Lewis Hamilton al Gran Premi d'Abu Dhabi

El pilot anglès ha guanyat l'onzena de les 21 curses de la temporada. Alonso ha estat onzè en la seva última prova

Francesc RosésActualitzat

Lewis Hamilton ha acabat amb victòria la darrera cursa de la temporada en la que ha aconseguit el cinquè títol mundial. El pilot anglès ha dominat de punta a punta la cursa que s'ha disputat en el circuit d'Abu Dhabi, en part gràcies a l'estratègia de l'equip Mercedes: l'han fet aturar a boxes aprofitant una neutralització amb el cotxe de seguretat virtual, i això li ha permès agafar un avantatge important respecte al seu company d'equip Valtteri Bottas, i la resta de rivals directes.

Bottas ha fet una carrera molt discreta i finalment s'ha hagut de confirmar amb el cinquè llocSebastian Vettel ha acabat segon i Max Verstappen, que ha fet una carrera amb estratègia canviada respecte els rivals més directes (ha pres la sortida amb pneumàtics més tous), ha ocupat el tercer graó del podi. Daniel Ricciardo, que s'acomiadava de l'equip Red Bull, ha estat el quart classificat.

Carlos Sainz ha fet possiblement la seva millor carrera de Fórmula 1 i ha acabat sisè. Fernando Alonso que s'acomiadava aparentment de la Fórmula 1 en aquesta cursa, ha acabat onzè.

L'inici de la cursa ha conegut moments de tensió quan, després de xocar amb el Haas de Romain Grosjean, ha bolcat el Renault de Nico Hulkenberg.  Tot i l'espectacularitat de l'accident, el pilot alemany n'ha sortit il·lès.

 

Anar al contingut